reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

reklama
Oj nie pomogę, my z racji, że to nasze drugie raczej narazie zmieniać nie będziemy. Też jeździmy kombi i mam nadzieję, że Nam wystarczy 😂
My kupiliśmy to kombi jak pierwsza miała 2 miesiące, sporo z nami ten samochód przejeździł, naprawdę to ukochane autko, ale no nie wyobrażam sobie pakować 3 foteliki na tył. Nie wchodzi również w grę żeby któreś z nas siedziało z tyłu, a dziecko z przodu, bo prawko mam tylko ja, a mąż to duży chłop, więc na dłuższą trasę z tyłu nie ma szans żeby siedział.
Także niestety czeka nas zmiana. A mąż się śmieje, że jak już kupimy 7osobowe to trzeba by je zapełnić bo szkoda marnować tyle miejsc 😂

My kupiliśmy to kombi jak pierwsza miała 2 miesiące, sporo z nami ten samochód przejeździł, naprawdę to ukochane autko, ale no nie wyobrażam sobie pakować 3 foteliki na tył. Nie wchodzi również w grę żeby któreś z nas siedziało z tyłu, a dziecko z przodu, bo prawko mam tylko ja, a mąż to duży chłop, więc na dłuższą trasę z tyłu nie ma szans żeby siedział.
Także niestety czeka nas zmiana. A mąż się śmieje, że jak już kupimy 7osobowe to trzeba by je zapełnić bo szkoda marnować tyle miejsc 😂
Ja na koniec sierpnia zdałam prawko, w połowie września kupiliśmy samochód dla mnie. Plan był na jakieś małe, zgrabne autko. Ostatecznie stanęło na kombi 😂 jak wracaliśmy mąż stwierdził "przyzwyczaisz się do takiego. To przyszłościowy zakup. Zobacz, duże, rodzinne, wózek się zmieści" 😂

A jaki masz wymiar GS? Ja jestem ciekawa jak pójdę czy coś będzie widać 🫣 póki co czekam na termin do lekarza bo mam dopiero 11.04
Powiem szczerze, że nie wiem jaki był rozmiar pęcherzyka, zarodek w sobotę miał 0.23 cm i serducho biło ;) ogólnie jak widzisz po moich przypadkach okolice skończonego 6 tygodnia już są w miarę pewne. Choć znam dziewczynę która poszła w 5+6 i nie było bicia, lekarz nastraszył, że obumarła ciąża, ale poszła do innego lekarza 2 dni później i już serce pięknie biło, także jeśli Ci się nie spieszy to "bezpieczniejsze" poczekać do np. 6+6 albo ponad. Ja poszłam tak czy inaczej bo potrzebowałam leki, ale po historii z córkami liczyłam na serduszko i się nie zawiodłam ;)

reklama
Powiem szczerze, że nie wiem jaki był rozmiar pęcherzyka, zarodek w sobotę miał 0.23 cm i serducho biło ;) ogólnie jak widzisz po moich przypadkach okolice skończonego 6 tygodnia już są w miarę pewne. Choć znam dziewczynę która poszła w 5+6 i nie było bicia, lekarz nastraszył, że obumarła ciąża, ale poszła do innego lekarza 2 dni później i już serce pięknie biło, także jeśli Ci się nie spieszy to "bezpieczniejsze" poczekać do np. 6+6 albo ponad. Ja poszłam tak czy inaczej bo potrzebowałam leki, ale po historii z córkami liczyłam na serduszko i się nie zawiodłam ;)
Ja to zazwyczaj po 7 tygodniu chodziłam :) z córką byłam 7+0 i było serce ♥️ myślę czy iść wcześniej czy już coś będzie czy zaczekać ;)

Do góry