reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

DomkaAtomka jak tam?
Dodulina pewnie dużo zależy od budżetu. Kolega z trójką dzieciaczków ma Opla Zafirę od lat i nie narzeka. A mi się wybitnie to auto nie podoba 😉
KoszałekOpałek u mnie w 6+0, USG pokazało 5+6, serduszko dopiero się rozkręcało (107) 🥰

reklama
Cześć, u nas też pięknie świeci i tak ciepło. Ogarnęłam dziś wszystko bo miałam wolne, pojechałam po córkę i chyba pójdziemy na spacer. Plus mieszkania na wsi to piękne widoki i jest gdzie spacerować. Tak piszecie o samopoczuciu to ja czuję się dobrze, ale wczoraj tak mnie bolała głowa..

U nas dziś pięknie, ale ja nie mam siły, a mam mnóstwo pracy w domu 😕 wzięłam urlop, a dużo mniej mnie praca męczy niż obowiązki domowe.
Czy któraś z Was będzie planowała zmianę samochodu na 7-9 osobowy?
My z racji na 3 foteliki będziemy zmuszeni do zmiany i powoli się rozglądamy. Wiadomo że zakup to pewnie wczesną jesienią, ale już chcemy znaleźć pasujący nam model.
A może ma któraś z Was już takie większe auto i coś poleca albo odradza?
Aktualnie mamy naprawdę duże kombi, ale kurcze nie widzimy możliwością swobodnego wsadzania na tył 3 fotelików, a nasze autko kochamy bardzo także zmiana musi być bardzo przemyślana...
Ja się zaczęłam zastanawiać nad tym. Posadziłam najstarsze dziecko na środku i w ogóle nie widzę tam 3 fotelików. Tragedia z zapinaniem pasów, w życiu nie będę się z tym siłowała.

reklama
Dziewczyny a mówiłyście już w pracy?Czekacie do 2 trymestru?
Ja powiedziałam koleżankom z biura, ale szef jeszcze nie wie. Zamierzam powiedzieć, ponieważ trudno o zastępstwo za mnie, więc musi się przygotować na moje zniknięcie na około 1,5 roku 🙂 ale jakoś mi nie po drodze do niego (jest w innej lokalizacji), jemu do nas, a to nie za bardzo sprawa na telefon.

Do góry