Hej, jestem po wizycie. Pani doktor rzeczywiście poświęca tyle czasu ile trzeba, wszystko dokładnie tłumaczy i odpowiada na pytania. Dostałam Accofil, dawka dostosowana do mojej wagi. Na maila dostałam rozpiskę dawkowania, kontroli morfo itp. Powiedziała, że do transferu na pewno by włączyła, ale teraz do IUI (szykuję się do 3), skoro też wszystko jest monitorowane, stymulowane itp., też możemy już spróbować. Pierwsza iniekcja 3 dni przed, potem co drugi dzień. Pierwsza morfologia po zużyciu całej ampułki.
Dostałam też listę dodatkowych badań, część z nich mam już zrobioną (na przykład trombofilia, homocysteina, wit. D). Wśród nich m.in. test cytokin CBA, cross-match, białko C i S, antytrombina III. To pierwsze rzeczywiście najlepiej wykonać w APC, bo mają najczulsze testy do oceny stężeń tych cytokin. Można zadzwonić i zapytać, które laby z mojego miasta wysyłają do nich, może tak się uda. Będę do nich pisać i poproszę o wycenę tych wybranych badań.
Powiedziała, że gdyby sam KIR AA był tu przyczyną to jakaś ciąża biochemiczna, próby implantacji powinny się wydarzyć, no ale spróbujemy od razu z tym accofilem do IUI. Do IVF zaleca jednak rozszerzyć te badania, no i z wynikami na kontrolę.
To tak na gorąco