reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

reklama
Dziewczyny, jak zmieniacie swoje nawyki? Hybryda? Kawa? Sushi? Witaminy? Czy coś jeszcze
Odstawiłam kawę, jeżeli mam dużą ochotę to kupiłam sobie Inkę zbożowa, piję więcej wody i herbatek ziołowych + sok z burak. Więc białego mięsa i ryby. Wizytę mam jutro, ale od dłuższego czasu u mnie tylko kwas foliowy. Nie wiem za bardzo o co chodzi z hybryda, możesz napisać coś więcej ?

Odstawiłam kawę, jeżeli mam dużą ochotę to kupiłam sobie Inkę zbożowa, piję więcej wody i herbatek ziołowych + sok z burak. Więc białego mięsa i ryby. Wizytę mam jutro, ale od dłuższego czasu u mnie tylko kwas foliowy. Nie wiem za bardzo o co chodzi z hybryda, możesz napisać coś więcej ?
Pewnie chodzi o paznokcie hybrydowe, ja w pierwszej ciąży sciagnelam, a w drugiej malowałam, ale od drugiego trymestry, bo w pierwszym nie przechodził zapach 🤢

Dziękuję Ci bardzo za te słowa. Byłam na wizycie, wszystko jest w porządku, Jak na aktualne 5+5 mam prawidłowy pęcherzyk w macicy i zarodek, także cierpliwie czekamy do planowego USG na serduszko. Powiedziała żeby olać ten progesteron, bo jak mam krótkie cykle to siła rzeczy nagle nie będę miała progesteronu milion. Także czekam i uspokoiłem się na razie 😉
Zmień ginekologa na CITO.
Skazuje Twoja ciążę na straty , nie pisze tego,żeby Ci dowalić.
Progesteronu n masz spadkowy, sama widzisz po swoich wynikach.
Powinnaś dostac sztuczny progesteron,żeby rósł.

Chyba trochę panikuje, przedwczoraj dowiedziałam się z bety 13dpo, że jestem w ciąży, beta 66. Wczoraj popołudniu zrobiłam test i wyszła słabo, ale widoczna kreska. Dzis rano powtórzyłam test (po prostu kupiłam dwa i chciałam zużyć) i wyszedł cień cienia. Wystraszyłam się, nie wiem czy to kwestia testu (jakieś z allegro za 2 zł) czy coś się dzieje :( dziś mam powtórkę bety.

Lakier hybrydowy 😉 z kawą ja osobiście mam największy problem bo piłam litrami jeszcze w zeszłym tygodniu i mój organizm ciężko akceptuje ograniczenie a do tego ta senność ciążowa nie pomaga w funkcjonowaniu 🥴
Ten sok z buraka to żeby była poracja warzyw czy to jakieś wskazanie lekarskie?

Chyba trochę panikuje, przedwczoraj dowiedziałam się z bety 13dpo, że jestem w ciąży, beta 66. Wczoraj popołudniu zrobiłam test i wyszła słabo, ale widoczna kreska. Dzis rano powtórzyłam test (po prostu kupiłam dwa i chciałam zużyć) i wyszedł cień cienia. Wystraszyłam się, nie wiem czy to kwestia testu (jakieś z allegro za 2 zł) czy coś się dzieje :( dziś mam powtórkę bety.
Powtórz betę :) nie patrz na test

Lakier hybrydowy 😉 z kawą ja osobiście mam największy problem bo piłam litrami jeszcze w zeszłym tygodniu i mój organizm ciężko akceptuje ograniczenie a do tego ta senność ciążowa nie pomaga w funkcjonowaniu 🥴
Ten sok z buraka to żeby była poracja warzyw czy to jakieś wskazanie lekarskie?
Sok z buraka sama zaczęłam pić, wyczytałam że pomaga w utrzymaniu odpowiedniego stężenia kwasu foliowego we krwi – składniku niezbędnego dla prawidłowego rozwoju płodu. Zapytam dziś lekarza czy jest dodatkowa potrzeba picia tego soku, bo nie powiem ale nie lubię.

reklama
Do góry