reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Kasiu, przy 36 stopniach w cieniu jakbyś się nie pociła to by dziwne co najmniej było ;-) i nie zależy to od ilości wody w organizmie. Wydaje mi się, że dla organizmu jak dużo wypijesz to naturalną drogą wydalania są drogi moczowe i jakby było zimno to ile by się nie wypiło to organizm nie zacząłby tego przez skórę wydalać.
A pocenie po porodzie to też chyba normalka, pewnie nawet jak się malutko pije.

Co do wkładek to się nie wypowiem, bo mam tak mało mleka, że żaden ze mnie znawca wkładek. Jak wychodzę z domu to używam jednorazowych.
Pamiętam, że Agata bardzo sobie chwaliła zwykłe wkładki Tesco (zwłaszcza jeśli chodzi o relację cena-jakość).
Koleżanka moja była bardzo niezadowolona z belli (ma wytłaczane jakieś wzorki, które obolałe sutki drażniły), a zadowolona z Johnsona.

reklama
A co do wkładek to koleżanka polecała te z rossmana. Mam pare do sprobowania ale zobaczymy.

A dziewczyny szukam dzialki gdzies blisko jeziora lub nad jeziorem. Najlepiej gdzieś przy Brodnicy:) A jak nie to Warmia i Mazury . Moze coś słyszeliście. A propo jak znacie tamte tereny co sądzicie o jeziorze Gryzliny blisko Brodnickiego Parku Krajobrazowego?

Ostatnia edycja:
Just79 – dobrze, że mówisz o tym materacu, zaraz go wywalę na loggię niech tam go wiatr przeleci.:-p No jesteś tak wyrodną matką, że hoho. ;-) Ja też myślałam o Hippie, bo słyszę, że sobie chwalą, ale też tylko o płynie, na resztę myślę przyjdzie czas. Na początek i tak chcemy wodą i mydełkiem tylko
She – ja po macierzyńskim będę wykorzystywać zaległy urlop, czyli jakieś dodatkowe 2 miesiące mi dojdą, więc zdążę te butle kupić, a praca hmm będę zmuszona wrócić wcześniej, urok posiadania oprócz etatu jeszcze firmy. :baffled: Co do wkładek, ja dostałam od koleżanki dwie paczki, bo ona już ich nie wykorzystała, więc na razie mam spokój, dostałam jednorazowe, aczkolwiek nie chce mi się wierzyć, że za każdym razem je wymieniają, no cóż sprawdzimy na sobie jak to będzie
Kasikz – u mnie dziś 20 stopni, więc jest fajnie i wiatr, więc jest super i padał deszcz, więc jest wilgotne, świeże powietrze, więc jest bosko.:-D Kasiu ja właśnie czwarty dzień nic nie robię prawie tylko piszę, że muszę, leń mi się włączył na maksa, aż do przesady, większość teraz robi A. :zawstydzona/y:

Mam 3 x 1,5l wody spakowane na poród, starczy?

oooo i znowu pada :-D

Hej Dziewczyny :)
Już wczoraj się zbierałam żeby do Was napisać ale mnie wylogowało i drugi raz nie chciało mi się znów pisać.

A więc 18 lipca urodziłam pięknego i zdrowego synusia - Natanka. Poród nie powiem że był lekki ( 13 godzin) i były pewne zagrożenia ale w sumie wielka radość przysłoniła cały ból. Moje serduszko ma 51 cm i ważyło 3440 g. Urodził się z długimi włoskami i jest podobny do mamusi. Życzę Wam abyście jak najszybciej doświadczyły podobnej radości i tzrymam kciuki za wszystkie ciężaróweczki :)

DSCN1700 - Kopia.jpgMoje słoneczko chwilę po urodzeniu :)

jejku aguska super ze juz skarbek z toba :-)

lili ja zawsze robie z ziemniakow, troche wiecej czasu mi to zajmuje ale ja kupnych nie lubie, zreszta slyszalam ze je robia z papki takiej ziemniaczanej-formuja ładne frytki a w srodku sama chemia wiec ja sobie wole pokroic i domowe upiec :-)

aa i przypomialyscie mi ze kolezanka mi obiecala tez jakies duperele do szpitala typu majtki poporodowe, podklady itd bo jej zostaly i mi to da zeby sie nie przeterminowaly.

teraz ciastko i kawusia a chlop wisi nademna bo chce do kompa :-p

Zaraz jadę na plażę chociaż nogi sobie pomoczę, pomimo chmur i tak jest 27 stopni.

Agu-ska gratuluję synusia

Just wcale nie wyrodna matka jesteś, za dużo kosmetyków u dziecka to też nie za dobrze, szczególnie, że twoje maleństwo to ledwo miesiąc ma, z czasem możesz wprowadzać.

Co do wkładek to moja siostra używała te z Tesco i je sobie chwaliła - właśnie, że są dobre i tanie a najlepsze, że nie zostawiały kłaczków na cyckach.

Aguska gratuluję słdoziaczka!!!! bardzo się cieszę ,żę już jest z wami! słodki!

strasznie się rozpisałyście,poczytałam,ale to jeszcze nie moje tematy ja was gdzieś w październiku pewnie będę pytać o to samo hehe:) więc nie odpisuje imiennie tylko pozdrawiam cieplutko wszystkie

u mnie nadal gorąco.zazdroszczę tym co mają chłodniej:)
chodzę goła po meiszkaniu i się pocę

nie mogę dodzwonić się do mojej opiekunki stażu a muszę oddać do pracy sprawozdanie z Jej podpisem:( wrr

WITAM WITAM:-)

Wiolka ciesze sie ze wczorajsza wizyta była tez dla Ciebie szczesliwa !!!

Ola pieknie Ci ten suwaczek mknie:tak:

Lili wybieramy sie do Ustki a w drodze powrotnej na pare dni na mazury....Na mazurach jest jeziorko jedno tak czyste ze na głebokosci ponad2,5 metra widac dno...:rofl2:
A co do planów by nie isc do szpitala to ty mozesz sobie chciec ale córeczka moze bedzie chciała juz zobaczyc swoIch rodziców:-)
Doczytałam ze chce Ci spac wiec jak masz chec to spij, poki co, ja tez w nocy sie nie wyspalam wiec tez moze cosik podrzemie

Martusionek oj taki psiak mi sie marzy owczarek dlugowłosy ale poki co zadawalam sie psiakami jakie przychadza do sklepu a w domu mam szczurka i królika
Zobacz załącznik 267616Zobacz załącznik 267617

She wspołczuje Ci tych skurczy wiem co to znaczy, ja w poprzedniej ciazy mialam kilka razy i wiem jak to boli:-(

Aniolki trzymam kciuki i mam nadzieje ze juz wkrótce ten woreczke nie bedzie Cie wogole bolal...Nie masz co wybaczac , my rozumiemy jak ktos nie ma sil na pisanie
Głowa do góry, bedzie dobrze !!;-)

Lucyf tylko spokojnie,złosc pieknosi szkodzi ;-)

Faktycznie czytajac to co pisze She i Lili wychodzi ze to samo robia itd
Kto wie moze i w tym samym czasie urodza....:confused:

Just jaki Szymonek jest duzy, i ten spokój na buzce hehe ciezko uwierzyc ze
jeszcze do niedawna nie lubial kąpieli

Agus moje WIELKIE MEGA GRATULACJE !!!!! sliczny synus a jakie ma piekne czarne włoski!!!!!!! Ciesze sie ze do Nas sie odezwałas, bo sie zamartwialysmy JESZCZE RAZ GRATULACJE!!!!!

No prosze udało mi sie nadrobic cała wasza produkcje:tak: Zamiast wypoczywac to dzis wyjatkowo Was pełno...ale sie z tego ciesze ze te forum tetni zyciem:-)....
Oj bede do Was coraz rzadziej zagladc, bo szykowac sie na wakacje trzeba by zaczac pomalu. A to zakupy zrobic(kosmetyki,leki,prezenciki,)a to posprzatac przed wyjazdem:sorry2:
Kosmetyczke odwiedzic i moze jakies ciuszki jeszcze sobie kupic.....:sorry2:

Ja juz zaczynam tesknic za Wami a jeszcze nie wyjechalam:happy2:Mam nadzieje ze pogoda bedzie Nam dopisywac......

Dzisiaj było zakupowo, fajnie ogladac i czytac Wasze opinie przynajmniej wiem co sie dzieje na rynku :blink:

MNiam mniam fryteczek bym zjadlam, wiec Pati zamawiam 2 razy frytki z ketchupem :)
Mnie to ochota nachodzi jeszcze na golabki, wiec jutro do tesciowej trzeba bedzie sie usmiechnac to napewno zrobi i da mi troszke....:happy2::happy2:
Ja bym same je zrobila ale poki co nie zabieram sie za pichcenie bo ciagle wymiotuje
Dzis dla zmiany wymiotowalam niegazowana woda cytrynowa...

Oj ale sie rozpisalam, wiec trza mi juz konczyc .....
Za oknem w koncu ochlodzenie przyszło, czasem zagrzmi ale nie pada...Jak zwykle wszystko Nas bokiem omija

Acha nie wiem czy zagladaliscie na profil Słodziutkiej jak nie to Wam napisze ze córeczke LUARE bedzie miala:-)

reklama
Carri jak cudownie czyta się Twoje posty, pełne szczęścia. Cieszę się razem z Tobą.

Dziewczyny ja wanienkę kupuję jak just najzwyklejszą , bez żadnych udziwień. Listę mam juz zrobioną zakupową dla Synusia, więc od przyszłego miesiąca zaczynam szaleć :-) Chociaż pierwsze zakupki mam już za sobą :-)

Do góry