reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

hi!!!
ale się rozgadałyście z piątku....a ja Wam powiem, że KATEGORYCZNIE ŻĄDAM DESZCZU!!!!u nas upały i niby zapowiadają deszcze i burze, ale od dwóch tygodni nas mija.tylko słyszę grzmoty w oddali...zaczynam się robić niecierpliwa i wściekła.
a Wy tu jeszcze o wanienkach...pochlupałabym się z chęcią w takiej letniej wodzie, albo najlepiej na cały dzień się z głową zanurzyć, no ale boje się infekcji;/
Carii, Wiolka i Pati, gratuluję udanych wizyt i dobrych wieści.
Carii, to udanego urlopu w takim razie:)
co do ubezpieczeń, to ja też jestem na grupowym w pracy, ale w PZU, to wiem, że była jakiś okres karencji jeśli chodzi o wypłatę za urodzenie-o ile pamiętam, to pół roku.

aa i z chęcią wynajmę zapalone prasowaczki, bo u mnie dalej nie ruszone.może jutro....

reklama
She – odkurzenie i umycie podłogi w sypialni, rozpakowanie materacyka w łóżeczku, wyniesienie się z sypialni, bo wtedy będzie na cacy sprzątnięta. No i właśnie to wyniesienie się mnie przeraża, bo korytarz i kuchnia zagracone, a do salonu nie chcę też już brudzić, bo jest porządek, więc zostaje mi dalsza perspektywa walki z kuchnią na co nie mam ochoty kompletnie. :no:
A butli nie mam – bo póki co zakładam, że mam dwa mleczne cyce :-D
Pati – jestem ciekawa czy robisz frytki z ziemniaków czy gotowe ze sklepu mrożonki :-p
Julitka80 – nasze pranie też swoje odczekało, te górne już zdążyły się ponownie zakurzyć. ;-) A gdzie Ty mieszkasz, że masz upały?
Mysza84 – gdzie jesteś?
Just79 - w jakim płynie kąpiesz Młodego, widzę że sporo ma chłopak piany do zabawy :-)

Lili, jak masz ten materac gryka-pianka-kokos to rozpakowuj go jak najszybciej, żeby się jeszcze wywietrzył. Przynajmniej dla mnie ten kokos czy gryka mocno po nosie daje.
Co do płynu to to akurat jest HIPP, ale też stosowaliśmy Johnsona 3w1. A wogóle podczytując czerwcówki stwierdziłam, że wyrodną matką jestem bo naszemu kudłaczowi dalej głowę myjemy po prostu tą wodą z płynem z wanienki, a tam dziewczyny szamponu używają nawet dla takich łysolków :-)

A, nie wiem czy pisałam. Polecam wziąć ręczniki papierowe do szpitala: 1) jakby nie było na wyposażeniu szpitala to do osuszania sobie krocza/rany po cc, 2) do podłożenia pod pupę dziecka przy przewijaniu, żeby przypadkiem nie ubrudzić tego na czym przewijamy (u mnie w szpitalu przewijało się na łóżku)

Lilli ja butle mam, bo po macierzyńskim chcę wrócić do pracy, jak wszystko będzie ok :-) Oooo... Materacyk też muszę rozpakować, ale nim to zrobię chciałam pościel poprać. Tylko ciągle pada, więc stoję w miejscu.

Zastanawiam się też w czym mam iść na taką pogodę na zakupy, bo jedyne buty w jakie się mieszczę to sandały, ale w nich to będę miała odrazu mokre nogi a zaraz potem katar :-(

Dziewczyny, które już mają swoje Maleństwa przy sobie: używacie wkładek laktacyjnych? Dużo ich idzie? Nam kobieta na SR polecała wielorazowe. Znalazłam takie i zastanawiam się czy ma to sens:

AVENT WIELORAZOWE KORONKOWE WKŁADKI LAKTACYJNE (1149830662) - Aukcje internetowe Allegro

Ponoć ich zakup bardziej się opłaca niż tych jednorazowych. Zgodzicie się z tym?

WItajcie dziewczyny
Nie wiem jak wy dajcie rade ale ja już nie mam siły. Gorąco , duszno i robi mi sie słabo. Niech robi sie chłodniej
Asiu - pakuj się pakuj bo czasu już nie za wielke:) A przewidywania lekarzy nie dokońca sie sprawdzają:) Bo inaczej ja juz bym rodziła. To nasze dzidzie decydują kiedy sobie wyjdą
Lili - a ty dalej nie usiądziesz i nie odpoczniesz tylko pół domu przestawiasz:)Co do ktg to u mnie i na izbie i w szpitalu były po dwie głowice przypinane pasami , jedna zapisywała serduszko a druga skurcze. Ale za to przycisku nie dawali do zaznaczania ruchów

Ja dzisiaj w końcu ide do tej położnej i na ktg, zobaczymy ale wątpie zeby jakieś skurcze sie pisaly

Polecam rozpakować materacyki wcześniej , bo śmierdzą.
Ja tam do tych wielorazowych wkładek nie mam przekonania,WOle jednorazowe wyrzucić i z głowy

Ostatnia edycja:
Zaraz ktoś powie, że nabijam posty, ale dziś jakąś sklerozę od tego upału mam i na raty mi się przypomina:
Asiu, Kasiu, Lili, niech Wam mężowie do szpitala zapas wody przytargają, bo żeby było mleczko to trzeba duuuuużo pić, minimum 2-3 litry dziennie

podobno od 38 tc powinno się chodzić. Mi tak mówiła pani dr.Nie wiem czy chodziło o skończony 38 , czy zaczęty:) Na pewno lekarz ci powie i jak potrzeba da skierowanie.
Ale ja miałam pójść wcześniej z racji wywiadu.A i tak tak sie umawiałam, ze w sumie zaczyna sie 38 tc

A o tej wodzie to słyszałam różne opinie. Jedną tak jak piszesz. A drugą że trzeba pić ile sie chce i wcale nie na sile.
Bo za dużó wody to potem człowiek poci sie jak mała śiwnka, jak wychodzą hormony. I ooo.

Just dzięki :-) Wodę mam na liście. Choć gdyby nie ciągłe przypominanie gina, że mam duuuużo pić to pewnie bym zapomniała.

Kasikz ja mam pić dużo, żeby dużo sikać i wypłukiwać bakterie z moczem. Więc wmuszam w siebie, choć czasem mam już dość... A o ktg zapytam 29/07 w takim razie...

Nikt się nie wypowie na temat wkładek? :-(

Ups, nie zauważyłam, że Kasikz się wypowiedziała :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry