reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Lili my nie mamy wanny tylko prysznic wiec mysle sobie ze moze ta wanienka dluzej posluzy Miłoszowi. a moja kolezanka w Stanach wlasnie miala taka z tym hamakiem i bardzo sobie chwalila, ale masz racje przeciez to trzeba by suszyc codziennie, za duzo zachodu

Ostatnia edycja:
reklama
Lilijanna ja muszę iść do banku, ale tak mi dobrze w pidżamie, że ciężko mi się zebrać w sobie :-)

W ogóle mam ochotę coś kupić, ale kompletnie nie mam pomysłu co. A to jakaś nowość w moim wydaniu :-)

I mam straszną ochotę na przytulanki, ale ze względu na tabletki dopochwowe, które biorę gin zrobił nam szlaban na seksik, żeby żadne bakterie się nie dostały... Bo przecież chcemy je wytępić... I tak się zastanawiam, czy ten szlaban po tabletkach nam cofnie, czy już do porodu będzie zakaz :-(

no tylko ja mysle gdzie ja wsadza taka wanienke.... mam w łazience kabine z duzym brodzikiem i duza umywalke i kiedys sobie myslalam "a tam bede kąpać w umywalce" :-p też miałam pomysła..... moja mama jeszcze ma wanienke po mnie i mojej siostrze, lerzy sobie na strychu, moze ja sobie obejrze i najwyzej ja wezme chyba ze cos malego kupie bo jak dziecko bedzie juz siadac to ja do brodzika wody naleje i tam sie bedzie pluskac czyli tak na 6 miesiecy wanienka mi jest potrzebna no chyba ze z tym brodzikiem to tez zly pomysł

Lili, to chyba nawet tej samej firmy wanienkę mamy :-)
Butelek używam Aventu. Przy okazji, kupiłam ostatnio tanio butelki Aventu u tego sprzedawcy: Avent Butelka 260 ml +125ml GRATIS! (1160734939) - Aukcje internetowe Allegro - zaznaczam tylko, że to są jeszcze te butelki "poprzedniej generacji", czyli z BPA.

A tu moje dziecię, które do niedawno nie znosiło się kąpać i wrzeszczało w niebogłosy:

Ostatnia edycja:
just Szymon wyglada tu jakby uwielbial sie kapac:)
Bo właśnie pewnego pięknego dnia mu się odmieniło. I nie wiem, czy pomogło zastosowane pomysłu podrzuconego chyba przez Lili, żeby go w pieluchę owinąć i tak do wody włożyć, czy to że następnego dnia tato go od razu całego zanurzył, a nie nóżki, pupa itd.
Po prostu z dnia na dzień w miejsce wrzasku pojawiła się rozanielona mina mówiąca "mogę tak leżeć godzinami" :-)

LucyF - no to fakt. My mamy to i to, ale A. sobie wymyślił, że będzie zabierał dziecko pod prysznic jak podrośnie, już nie dociekałam ile to jest to "podrośnie" :-p
She - ale coś do jedzenia czy co innego? :dry:
Pati - ja też biorę brodzik pod uwagę, więc luz ;-)
Just - zaraz sobie te butle obejrzę, a co to to BPA bo widzę, że na allegro to zaznaczają, ale nie doczytałam co to za wynalazek znowu :zawstydzona/y: Młody wygląda bosko i ta mina "tak mi dobrze", a wanienka fakt ta sama :-) A co do podpowiedzi, nie ważne czy pielucha czy Tato ważne, że któraś z tych metod zadziałała :tak:

ok, do 13 odpoczywam, potem wstaję na chwilkę :-p

Ostatnia edycja:
Lill coś innego :-) I kompletnie nie wiem co. Chciałam kupić legowisko dla Qudio, bo przed porodem chcę wymienić mu na nowe, żeby starych zarazków się pozbyć z domu, ale mój sprzedawca na Allegro ma do 31/07 urlop, więc muszę z tym poczekać. No i nie mam pomysłu co... Oglądam więc ubranka jak nienormalna, bo przecież mam ich już trochę...

BPA to bisfenol. Niebezpieczny składnik plastiku jak dobrze pamiętam. Ja na Allegro dorwałam zestaw butelek Avent bez BPA.

Zestaw Startowy Avent - butelki, smoczki 0% BPA (1149014381) - Aukcje internetowe Allegro

A Ty jeszcze butli nie masz?

I co planujesz po 13? Może spapuguję (o ile nie będzie to prasowanie) ;-)

U nas znów grzmi. Chyba bank mi nie pisany...

reklama
ok ide szykowac na frytki bo slysze ze juz prysznic leci wiec moj chlop skonczyl malowac czy cos tam robic w pokoju... wiec mykam juz papa i milego popoludnia

Do góry