reklama
anula_mm
czekając na...
Ivi bo masz małą "rybkę" w brzuszku
ja też uwielbiam rybki, smażone, wędzine, śledzie ostatnio najbardziej
a u mnie mama ugotowała barszczyk ukraiński wczoraj, mnnniam 2 dokładki były
ja też uwielbiam rybki, smażone, wędzine, śledzie ostatnio najbardziej
a u mnie mama ugotowała barszczyk ukraiński wczoraj, mnnniam 2 dokładki były
almasta
Zaangażowana w BB
- Dołączył(a)
- 8 Luty 2011
- Postów
- 143
u mnie z rybami srednio znaczy sie jezeli chodzi o jedzenie, bo tez od czasu ciazy mi srednio podchodza, ale jem min. 2x w tygodniu za sprawa mojego meza, ktory ryby uwielbia i sam co chwile je dla nas przyrzadza
dzis wlasnie mielismy zupe rybna i grilowanego tunczyka
dzis wlasnie mielismy zupe rybna i grilowanego tunczyka
Kasiurek1983
Fanka BB :)
Hej dziewczyny, jak Wam idzie jedzenie ryb? Ja jakos nie mogę sie zmusic, wiem, że trzeba, bo zdrowe, ale naprawde sam zapach strasznie mnie odrzuca, a w sumie nie mam juz mdłosci i innych rewolucji, wszystko przeszło, tylko te rybska... ech. Próbowałyscie je czyms zastepowac? jakies suplementy lekarze lalecali?
I jeszcze jedno, czy uwazacie że mozna w ciązy jesc kabanosy? Ja wcinam, ale zaczełam sie zastanawiac czy one nie sa surowe, tzn tylko wedzone i suszone? Myslicie że powinnysmy jesć tego typu wedliny?
Dzieki i pozdrowienia dla wszystkich!!!
ja jem co drugi trzeci dzien *spam* dha z alg
Kasiurek1983
Fanka BB :)
A-niesie ja też nie jem ryb . Nie znam się na nich i nie wiem które kupić . Bo niektóre to bardziej nawet zaszkodzić mogą niż pomóc
Ja kupuję sól morską ( jod ) i używam siemienia lnianego ( omega-3 ) żeby zastąpić rybki
ZUREK
obgotujemy kawałek boczku wędzonego . Jak będzie miękki to wyciągamy z wody .
Wlewamy do tego żurek z butelki
dodajemy kostkę rosołową ( bez kostki nigdy nie wyszedł dobry )
podsmażamy albo i nie kawałek wiejskiej w plasterkach i wrzucamy do żuru
gotujemy jajka , pokrojone na talerzu zalewamy żurem podajemy z chlebem .
Wieczorem najwyżej będą poprawki
Mini - musze spróbować zrobic twoj żurek ja robie nieco inaczej :
gotuje biala kielbase zostawiam te wode wyjmuje kielbaske obieram z flaczka podsmarzam, pozniej podsmarzam wedzony boczek i cebulke mała, dodaje do wody, która została po białej i zalewam zurkiem w kartonie z KRAKUSA koniecznie, do tego gotuje ziemniaczki lub nie. Moja rodzinka sie zajada. teraz musze spróbować twoja wersje hehe pozdrawiam
A dzisiaj mam placek po zbojnicu
a ten boczek to m byc wedzony ?surowy czy jaki ? no i ten rosolek to z drobiu wolu czy warzywny haha ;> zciekwylscie mnie i chyba zorbie na czwartek maz uwielbia
Mini55
&&&&&
- Dołączył(a)
- 25 Grudzień 2007
- Postów
- 3 935
Kasiurek boczek wędzony ale taki nieobgotowany jeszcze ..
Kostkę wołową albo drobiową zależy co kto lubi ,a żur polecam "od pióra " ale możliwe że to produkt regionalny
Ja się przymierzam do zrobienia sajgonek , ma któraś sprawdzony przepis ??
Kostkę wołową albo drobiową zależy co kto lubi ,a żur polecam "od pióra " ale możliwe że to produkt regionalny
Ja się przymierzam do zrobienia sajgonek , ma któraś sprawdzony przepis ??
Bozienka24
Fanka BB :)
a mnie naszlo na krokiety z kapusta <mniam> wlasnie wczoraj podsmarzylam kapuste a dzisiaj reszte robie ale sie najem
mata-kow
mama do kwadratu :)
mniam Bozienka ale mi smaka na krokiety zrobiłas! U mnie dzis fasolka po bretońsku - zaraz wstawiam fasolę do gotowania (dzis wersja bardziej pracochłonna - zazwyczaj robie fasolkę byskawiczną - z fasoli w puszce )
A znacie krokiety z pieczarkami i serkiem topionym? Rozpływaja się w ustach! (kurcze a dzis na targu były piekne pieczarki, a ja głupia nie brałam )
naleśniki
0,5 kg pieczarek
3 kostki serka topionego (po 100g)
2 średnie cebule
sól, pieprz, ok. 1 łyżki tłuszczu do smazenia
Pieczarki i cebulę pokroić drobno - usmażyć na tłuszczu. Przyprawic do smaku. Dusic 30-40 min. Dodać ser (poczekać aż się rozpuści). Jeśli pieczarki puszczą duzo wody, to ja odlać, bądź dodać więcej serka.
Farsz zawinąc w naleśniki, panierować (lub nie), smażyc i zajadać
A znacie krokiety z pieczarkami i serkiem topionym? Rozpływaja się w ustach! (kurcze a dzis na targu były piekne pieczarki, a ja głupia nie brałam )
naleśniki
0,5 kg pieczarek
3 kostki serka topionego (po 100g)
2 średnie cebule
sól, pieprz, ok. 1 łyżki tłuszczu do smazenia
Pieczarki i cebulę pokroić drobno - usmażyć na tłuszczu. Przyprawic do smaku. Dusic 30-40 min. Dodać ser (poczekać aż się rozpuści). Jeśli pieczarki puszczą duzo wody, to ja odlać, bądź dodać więcej serka.
Farsz zawinąc w naleśniki, panierować (lub nie), smażyc i zajadać
Bozienka24
Fanka BB :)
mata musza byc dobre mniam mniam ale niestety sera nieprzelkne poczekam asz urodze fasolke tez bym zjadla ale umnie maz nieprzepada za fasolka synek wogole on tylko toleruje zupke pomidorowa i rosol jak stwierdzil to sa tylko prawdziwe zupki
reklama
mata- wow, ale swietny przepis!musza byc pyszniutkie! zjadalabym jak nic! chyba....zrobic to nieee, wcale nie mam weny do gotowania, ja mam dzis obiad od wczoraj, ale jutro to juz sie nie uda i cos bede musiala, chociaz jakas zupe, ale pomyslu brak.
Podziel się: