reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :)

Hej!

Co do tych rozpinanych body, to uwazam osobiscie ze super sprawa, w szczegolnosci dla swiezo upieczonych mam:tak:
Chyba juz podjelam decyzje co do wozeczka...quinny buzz:tak:

reklama
Marika- właśnie mam ten sam dylemat. Jaki rozmiar kupić tych majtek?? W sumie pupa bardzo mi nie urosła, ale moje stare majtki są maławe. Hm...ostatnio kupiłam na rynku majciory XXXL i kurcze....są w sam raz....a ja myślałam, że będą na końcówkę ciąży. Albo moje dupsko jest większe niż mi się wydaje albo coś z tymi rozmiarami jest nie tak...

Ja w swoim terminarzu "W oczekiwaniu na dziecko" znalazłam rozdział "Rzeczy do szpitala". I tak:

RZECZY NA CZAS PRZEBYWANIA W ODDZIALE PORODOWYM:
Pieniądze na taksówkę
Karty telefoniczne
Książeczka zdrowia
Aparat fotograficzny/kamera
Zegarek z sekundnikiem do określania czasu skurczów
Płyn do masażu
Mała torebka papierowa do zapobiegania hiperwentylacji
Bezcukrowe lizaki lub cukierki do ssania, aby utrzymywać wilgotność w jamie ustnej
Ciepłe skarpety
Odrobina szampana z twoim nazwiskiem (toast)

PAKOWANIE SIĘ NA POBYT W SZPITALU:
Szlafrok
Koszula nocna
Kapcie
Perfumy, puder beztalkowy, kosmetyki, szczotka i pasta do zębów
Mdło, dezodorant, tonik, szampon, odżywka
Szczotka do włosów, suszarka, lokówka
Karty do gry, książki i gazety, iine rozrywki
Rodzynki, orzechy, pełnoziarniste krakersy i drobne przekąski
Notesik z telefonami osób, do których chcesz zadzwonić po porodzie

DLA MAMY:
Obszerne wierzchnie okrycie
Stanik (specjalny, jeśli planujesz karmienie piersią)
Majtki
Buty

DLA DZIDZIUSIA:
Koszulka
Śpioszki
Buciki
Kocyk
Sweterek w zimne dni
Ciepła czapeczka, jeśli jest chłodno
Śpiworek
Dwie jednorazowe pieluszki
Niemowlęcy fotelik do samochodu

Trochę dziwna ta lista...:eek:

Oj dziewczyny! po trudach porodu chcecie być tak seksowne... ;-) :laugh2: :laugh2: :laugh2: Z tym rozmiarem to ja tez przed porodem miałam rozmiar 38 ale gatki kupiłam 42-44 i całe szczęscie :szok: nie uciagają się,nie przylegaja, one są z siateczki albo z czegos takiego jak te ubranko dla tatusiów do porodu (ja takie miałam), takie wielkie byłay dla mnie wygodne, potem mąz mi kupił 40 i były trochę za krótkie nie przykrywały całego brzucha... a w tym szpitalu i tak poza lekarzami nikt nas nie ogląda... co do zmiany to w miare potrzeby ja zuzywałam ok 3-4 par dziennie, niby powinno się za każdym razem... jak komu pasuje... A co do atrakcyjności to z dzidzią przy cycu, rozczochrane z podkrązonymi oczami i tak będziecie naj... dla mężów!!! :tak: :-)

:-) dziewczyny lozeczko juz stoi;-) , w srodku misiaczki i takie tam rozne maskotki:-D . Kupilismy zwykle drewniane tradycyjne (nie drogie)... a zdiecia nie umiem zrobic:eek: tzn: wkleic...jak sie naucze to wam pokaze
milego dnia;-)

reklama
Dzięki dziewczyny za odpowiedź:)
Moje majtki z przed ciązy zrobiły się też za małe ale przybyło mi cm w biodrach-pewnie każdej przybywa bo musi trochę, a dwa brzuch"ciągnie" gacie więc faktycznie lepiej kupić większe bo jeszcze wchodzi w nie mega wkład poporodowy-więc musi być miejsce:tak:

Do góry