reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

dominiczka, co do kremu się zgadzam, ja nakładek nie używałam i nie mam zamiaru używać, też wydaje mi się, że można dokupić, bo nie każda będzie cierpiała ;-), rogalika nie miałam, brałam zwykła poduszkę, w później karmiłam na leżąco :tak:, ale jak komuś wygodniej czemu nie, laktator miałam, ale żałuję w sumie, bo przez to, że ściągałam miałam mega produkcje, dlatego teraz raczej będę odciągała nadmiar pod prysznicem ręką, Tantum Rosa miałam na liście, ale usunęłam, myślałam, że się przyda, ale okazało się, że rodziłam przez CC, leży w apteczce nie ruszone, dobrze, że do końca 2013 roku ważne, może wykorzystam przy drugim :-)

myszka, ja też na początku obcinałam obcinaczką, kupiłam taki komplecik BabyOno bodajże, nożyczki, obcinaczka i pilniczek :tak:

reklama
ja laktatora nie miałam i dobrze bo by się nie przydał. Nakładki kupiłam, ale u nas nie zdały egzaminu.
krem na sutki owszem. mi strasznie popękały niesamowitą ulgę dawał bephanten.
Tamtum Rosa u mnie sie przydało..rewelacyjna sprawa!!

ja również od początku miałam obcinaczki z BabyOno. Zresztą kupuję je nadal bo są naprawdę fajne :tak:

Z nakładkami to właśnie tak, ze ja nie miałam i młoda mnie tak pogryzła, że krew leciała i ja nie dawałam rady. Koleżanka z sali mi wtedy o tych nakładkach powiedziała, no i mąż pognał, ale akurat jak na złość w 3 aptekach nie było (warszawa).
Także ja sie zabezpiecze, mam nadzieje, że nie będą mi potrzebne :-D

Z laktatorem to własnie tak jest, że 50% mam powie,że się przydał i super był a drugie 50%, że nie był w ogóle potrzebny, dlatego jest to produkt do rozważenia na po porodzie :-)

Ostatnia edycja:
U nas karmiłam piersią do 8 miesiąca ale powiem szczerze laktator zakupiliśmy ale nam sie prawie w ogóle nie przydał. A nakładki na piersi były przydatne ale z powodu nie pękających brodawek ale wklęsłych brodawek ( Niko nie miał jak złapać sutka na początku ) po jakimś czasie karmienia przez nakładki brodawki sie troszke wyciągnęły i już nie trzeba było ich używać. Poduszki do karmienia to używałam zwykłej poduszki.

Mi się bardzo przydawały wkładki laktacyjne, używałam codziennie, prawie do końca karmienia.
Laktatora nie kupowałam, bo się nastawiłam że jak będzie potrzebny to po porodzie kupię. No i Mały miesiąc przed czasem wyskoczył, nie miał siły chwycić, więc na gwałt nakładki i laktator był potrzebny.
Kupiłam sobie w trakcie ciąży poduszkę kojec do spania, przydał się także do karmienia, bardzo wygodny.
Tantum rosa nie kupowałam i przy porodzie sn mi nie było potrzebne. Dziewczyny z sali stosowały i bardzo sobie chwaliły.

Wkładki laktacyjne jak ktoś karmi bardzo potrzebne, nakładki przy pierwszym też miałam, bardzo mi sie przydały, wklęsłe i popękane sutki , z tymi nakładkami było o wiele łatwiej. Laktatora poduszki i tantum rosa nie miałam, mi były nie potrzebne. I ja paznokcie obcinam nożyczkami, miałąm takie z okrągłymi końcówkami, tylko u nas położne nie kazały obcinać tych pierwszych paznokietków, miały się same połamać, i ja też tak robiłam.

zrobiłam sobie na spokojnie analizę listy:-) trochę drobiazgów wyrzuciłam, które można w razie potrzeby dokupić typu: podgrzewacz i pojemnik do mleka, łańcuszki do smoczków itd. Bo ja nie wiem jak będę karmić, czy maluch polubi smoczek itd. Całe szczęście mąż pracuje w aptece, do tego z samymi kobitkami więc liczę, że z pomocą się ogarnie:-D

reklama
Do góry