reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Ech no wlasnie....Ja w ogole jestem przeciwniczka wszelkich tabletek, i naprawde biore jesli musze...Chyba raz w zyciu mialam tylko podany antybiotyk... Pojem ten kwas foliowy ale tylko tabletke dziennie plus witaminki co pare dni, uwazam ze wiecej to przesada, a za 3 tygodnie skonsultuje w szpitalu..
Dziekuje wszystkim za pomoc. Widac ilu lekarzy tyle opini...MOja mama nie brala zadnych witamin, nic mi nie jest i urodzilam sie zdrowa...Mysle ze teraz zrobil sie jakis wielki szal na temat tego co w ciazy mozna, czego nie mozna, co trzeba, czego nie wolno...Tysiace witamin, lekow, az czlowiek sie gubi...

Tez nie mozecie spac? Ja sie budze o 6 i za nic w swiecie nie potrafie zasnac ponownie...

Wszystkim babeczkom zycze udanych dzisiejszych wizyt, na pewno wszystko bedzie dobrze i tak milo popatrzec na nasze malenstwa-juz sa takie duze!!!ja otworzylam szeroko oczy widzac 8cm cud na wczorajszym usg. Zycze wszystkim milych chwil:happy2:

reklama
cześć kochane,

miałam coś napisać i z głowy mi wyleciało :zawstydzona/y:

yoohoosek, ja też witaminy tylko w ciąży, a tak przy przeziębieniu już takim mocniejszym to rutinoscorbin tylko, ewentualnie aspirynka, Febrisan, ale to baaaaaardzo żadko, bo żadko choruję odkąd na wsi mieszkamy :tak::-)

a już wiem, co miałam napisać...skończyłam 15-ty tydzień :-D:-D:-D zacynam 16-ty :-)

Pchła
, ja się budzę koło 7:00 ale to dlatego, że muszę Amelcię wyszykować do przedszkola, jak nie idzie też nie śpię długo bo max do 8:00 :szok: w ciągu dnia chodzę zmęczona ale nie potrafię zasnąć, nie wiem dlaczego :dry:, a koło 19:00 już chodzę i ziewam i gdyby nie to, że Ami jeszcze nie śpi to ja pewnie już bym spała

no i miłego dnia u mnie co prawda słońce teraz świeci, ale ma padać po południu :sorry2:

a ja wam powiem ze jestem wielką fanką lekarzy i wszelkich leków z apteki :p
tzn. mojej Mai nie daje jak jej nic nie trzeba, narazie nie ma żadnych niedoborów i nie bywa bardzo chora wiec uzywalismy tylko spray do nosa :p
ale ja z racji tego ze od dziecka jestem alergikiem nie przepadam za leczeniem domowymi sposobami i zazwyczaj z każdą drobnostką lece do lekarza :p no niestety wiele razy zdarzyło mi sie wylądować na pogotowiu kiedy próbowałam wyleczyć coś sama :p szczególnie zapamiętałam jeden raz kiedy wypiłam polopiryne i napuchły mi powieki, wargi i palce u rąk ;p wylgądałam jak frankestein :p lekarz zabronił mi wtedy leczyc sie na włąsną ręke bo może to sie kiedyś skończyć nawet uduszeniem ;]
takze wiecie jaja są :D
noo i witaminki poza ciążą tez musze brać bo jak nie moge jeśc wielu produktów to mam potem niedobory ;p

my dzis jadymy do rodziców jeeeeeee :D odpoczne od mojego potwora :p

ahh mam nadzieje ze sobie dzis jakas pizame kupie :p bo mi zimno juz spac :p
aaa i u nas dzis wielkie swięto ogrzewanie włączają :p
i wszyscy muszą byc w domu o 16 hahahahahahahah juz to widze jak ktos sie z pracy specjalnie zwalnia bo oni łaskawie ogrzewanie raczą włączyć :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
krolewna, a dlaczego wszyscy muszą być w domu? :szok: pierwsze słyszę...co do rodziców, moja Mama jutro przyjeżdża i zostaje do wtorku już się nie mogę doczekać, pewnie będzi mnie mniej, więc nie gniewajcie się, jak coś będzie pilnego wysyłajcie prv, odbieram e-mail, więc będę widziała :tak:

Pchła ja w 1szej ciąży nie brałam wcale kwasu foliowego, dopiero gdzieś o 5czy 6 miesiąca witaminy, w drugiej kwas brałałam gdzieś od 7,8 tyg i jest dobrze, dzieci zdrowe, więc nie przejmuj się tym tak bardzo

krolewna, a dlaczego wszyscy muszą być w domu? :szok: pierwsze słyszę...co do rodziców, moja Mama jutro przyjeżdża i zostaje do wtorku już się nie mogę doczekać, pewnie będzi mnie mniej, więc nie gniewajcie się, jak coś będzie pilnego wysyłajcie prv, odbieram e-mail, więc będę widziała :tak:

ejj no włąsnie nie wiem haha :p zostawili kartke ze o 16 włączają i że prosza o obecność w domach :baffled: :p:p

Witajcie jestem już w domku po wizycie, ale zaraz opiszę to w odpowiednim wątku :-)
boshe jak u nas zimno....niby teraz słoneczko zaczęło wychodzić ale zmarzłam... Powiem wam, że podjęłam już decyzję odnośnie mojego zwolnienia...i na kolejną wizytę umówiłam się 31 października, żeby od 1 listopada iść już na L4 :-p Jestem przeziębiona, ale sama czuję, że mam więcej energii, jak chodziłam do pracy to o 20 już spałam a popołudniami snułam się po domu... teraz tryskam energią cały dzień....
także do piątku się kuruję, wracam na 2 tyg wszystko przekazać i do zobaczenia za rok :cool2:

No i mam małe zmartwienie :-( jakiś czas temu zaczęło mnie tak czasami pobolewać w okolicy pępka po lewej stronie, wyciągnęłam kolczyk bo myślałam, że to on jest winowajcą... ale jak się okazuje nie, wczoraj bolało mnie całe popołudnie :sorry2:, w zasadzie to w momencie kiedy chodzę, wstaję, jak leże to nie boli... już zaczęłam się nakręcać i czytać, że to może być przepuklina pepkowa bo takie są jej pierwsze objawy... powiedziałam o tym gin ale on zbadał śledzionę, nerki, pęcherz i niby czysto a mi było głupio podsunąć te moje domysły,.,,,
jak nie przejdzie to pójdę do innego lekarza

Oliwka – 110/70 za niskie? To moje standardowe ciśnienie. Na szczęście mężuś zaopatrzył mnie na urodziny w ciśnieniomierz:-D

Kochana to było już po kawie cisnienie hehehe
co do kwasu foliowego to ja brałam tylko w I trymestrze, teraz lekarka kazała same witaminki ale, ale te zawierajace własnie ten kwas:-)

Kruczka gratuluję udanej wizyty

reklama
Do góry