reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

To chyba zależy jednak od miejsca.
Ja prowadziłam ciążę w przychodni NFZ i tam również miałam wszystkie USG poza echem serca płodu bo faktycznie takiego specjalisty nie mają
Ja nie wiem czy Pani nie myli zwykłych wizyt ginekologicznych i tak na każdej wizycie jest wykonywane USG. USG pranetalne to jest USG genetyczne, lekarz ogląda płód w trójwymiarze.

reklama
Nie twierdzę że nie, być może że są takie poradnie na NFZ w Polsce. Zazwyczaj mają zwykle USG w takich poradniach a to jest inne USG do tego typu badań.
Twierdzisz, że Olka ich nie miała tam, gdzie twierdzi, że miała :D wiec skoro "być może, że są" to czemu twierdzisz, że ona się myli?

U nas w mieście i w mieście obok 30km odległości nie robią, musimy jechać do miast oddalonych o 70/80km żeby takie badania wykonać.
No ale to nie oznacza, że w większym mieście możesz zrobić wszystko razem.

Twierdzisz, że Olka ich nie miała tam, gdzie twierdzi, że miała :D wiec skoro "być może, że są" to czemu twierdzisz, że ona się myli?
Napisałam że : nie wiem czy Pani nie myli zwykłych USG które wykonywane są co wizytę. Tutaj moja nie pewność bo napisała wszystkie USG. To mogą bardziej sprecyzować że USG plus USG prenatalne.
I tutaj z chęcią zapytam Panią Olę żeby podała poradnię w której rzeczywiście te badania miała w jednym miejscu na NFZ.

No ale to nie oznacza, że w większym mieście możesz zrobić wszystko razem.
Nie wykluczam ale nie słyszałam też żeby tak było oczywiście ciągle mowa o poradni na NFZ.

Kiedy ten wątek chcecie zrobić prywatny? Trzeba napisać do adm o zamknięcie :)
Widzę nowa osoba chyba też listopadowa lady loka tak? 🙌
Super coraz Nas więcej ;)

Nie twierdzę że nie, być może że są takie poradnie na NFZ w Polsce. Zazwyczaj mają zwykle USG w takich poradniach a to jest inne USG do tego typu badań.

Na każdej wizycie miałam USG w gabinecie.
Prenatalne były oddzielne raz u dr. Diany Massalskiej, dwa razy dr. Miłosza Dymona - obydwoje posiadają aktualny certyfikat FMF

Akurat sprzęt mają jeden z nowszych bo w tamtym momencie byli świeżo po remoncie. Badania 3, 4 czy 5 D to bajer dla rodziców i ważnym wypadku nie są obowiązkiem w diagnostyce prenatalnej. Proszę nie wprowadzaj w błąd. Szczególnie świeżych mam

reklama
Napisałam że : nie wiem czy Pani nie myli zwykłych USG które wykonywane są co wizytę. Tutaj moja nie pewność bo napisała wszystkie USG. To mogą bardziej sprecyzować że USG plus USG prenatalne.
I tutaj z chęcią zapytam Panią Olę żeby podała poradnię w której rzeczywiście te badania miała w jednym miejscu na NFZ.

Nie wykluczam ale nie słyszałam też żeby tak było oczywiście ciągle mowa o poradni na NFZ.

A i zapomniałam z całego serca polecam prowadzenie ciąży na NFZ w przychodni przyszpitalnej WIZK w Warszawie ul. Inflancka. Poród też bardzo polecam 😊

Jedynie nie polecam wsparcia laktacyjnego. U mnie no problem bo karmię 3 dziecko łącznie 7 rok, ale na pierworódek jednak polecam własną CDL

Do góry