reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Niepokojący wynik moczu

O kurcze, współczuję, ja tylko raz miałam objawy. Jaki antybiotyk ci dali? Ja brałam monural, to jest jednorazowa dawka. Gin mi mówiła, że to kwestia nacisku na pęcherz, ciężko go opróżnić do końca i bakterie się namnażają. Brałam całą ciążę takie tabletki osłonowe na pęcherz, ale nie pamiętam nazwy.
Oo to dobrze wiedzieć, zapytam w aptece czy mają jakąś osłonę :)
Z antybiotyków to mam Pimafucin w globulkach , po antybiotyku protrivagin i nasiadowka z Azucalen , no i + pimafucin w kremie. :)
A ten Monural też dostałam, ale jeszcze go nie zrobiłam, bo zapomniałam zapytać czy mogę go wypic jak antybiotyk biorę, czy jak skończę dopiero , bo słyszałam,że jest mocny ten monural jako lek :)

reklama
Cześć! Robiłam badanie moczu (razem z krwią) i kurde te wyniki mnie niepokoją. Nie mam żadnych objawów typu pieczenie czy ból. Zastanawiam się czy po prostu próbka nie była źle pobrana bo po prostu z rana usiadłam, nasikałam do pojemniczka i przelałam do probówki (tak, nie podmyłam się). Co prawda trochę to poranne sikanie przetrzymałam bo coś córcia chciała i jakoś nie po drodze mi było i mniej piłam dzień wcześniej. Te właśnie erytrocyty i bakterie liczne… i tak jak Wam napisałam: dosłownie nie mam żadnych objawów ze strony układu moczowego. Jest bardzo źle?
Bakterie mogą wynikać z zanieczyszczenia próbki, o którą łatwo. A co do erytrocytów, nie jesteś przypadkiem tuż po miesiączce, z jakimś jeszcze plamieniem? Mi wtedy wyszły erytrocyty. Niby już nie plamiłam po @ jeden dzień, a i tak wyszły. Po kilku dniach już czysto. Powtórz badanie.

Oo to dobrze wiedzieć, zapytam w aptece czy mają jakąś osłonę :)
Z antybiotyków to mam Pimafucin w globulkach , po antybiotyku protrivagin i nasiadowka z Azucalen , no i + pimafucin w kremie. :)
A ten Monural też dostałam, ale jeszcze go nie zrobiłam, bo zapomniałam zapytać czy mogę go wypic jak antybiotyk biorę, czy jak skończę dopiero , bo słyszałam,że jest mocny ten monural jako lek :)
Ta osłona to była chyba zurawina z Wit. C, jak znajdę nazwę to ci podeślę :) monural jest okropny, bo po nim trzeba jak najdłużej wytrzymać i nie sikać, im dłużej tym lepiej, no a w ciąży to wiesz jak jest xD

Ta osłona to była chyba zurawina z Wit. C, jak znajdę nazwę to ci podeślę :) monural jest okropny, bo po nim trzeba jak najdłużej wytrzymać i nie sikać, im dłużej tym lepiej, no a w ciąży to wiesz jak jest xD
Babka mi dala jakiś sok z Żurawiny w aptece, żeby go pic codziennie to niby będzie ok, zobaczymy 😀 a chociaż dobry w smaku ten monural? No właśnie, dlatego ginek mi mowil,żebym mniej wypila na noc picia i wtedy wziac ten monural 😆

Babka mi dala jakiś sok z Żurawiny w aptece, żeby go pic codziennie to niby będzie ok, zobaczymy 😀 a chociaż dobry w smaku ten monural? No właśnie, dlatego ginek mi mowil,żebym mniej wypila na noc picia i wtedy wziac ten monural 😆
Już nie pamiętam, ale chyba bez problemu wypiłam, tylko po 3 godzinach musiałam lecieć na siku 🤣
Też kiedyś miałam taki sok ale w składzie był 1% żurawiny 😅

reklama
reklama
Do góry