reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

reklama
Dziewczyny, chodzicie na USG z partnerami? Ja spytałam mojego przed poprzednim USG, jak była szansa na serce. Nie był przekonany, ale finalnie poszedł. Większe wrażenie niż kropek z sercem zrobił na nim sposób badania, czyli nakładanie prezerwatywy na sondę itp 😂 Dzisiaj już go nie pytałam i nie zapraszałam, ale sam wlazł za mną do gabinetu. I jeszcze jak się przygotowywałam to gadał z lekarzem o moich nudnościach i lekach 😁
Za każdym razem jest ze mną i więcej gada z doktorkiem niż ja... Mam nadzieję że na prenatalne też go wpuści bo inaczej będzie bardzo zawiedziony

Dziewczyny jestem już po I USG. Wyszło 6 tydzień i 5 dzień, zarodek ma 7,5 mm a serduszko bije 125/min. Nie macie pojęcia jak bardzo się bałam będąc po 4 poronieniach na 5 ciąż. Tak bardzo, że nie uwierzyłam Pani doktor że wszystko jest ok i powiedziałam "proszę nie żartować"🫣 Może znowu uwierzę, że będzie ok bo bardzo bym chciała wierzyć ❤️ całuję Was w szczególności te z Was które są po przejściach z utraconymi ciążami i dalej próbują. Jest w Nas siła, o której wiemy tylko My❤️

Dziewczyny jestem już po I USG. Wyszło 6 tydzień i 5 dzień, zarodek ma 7,5 mm a serduszko bije 125/min. Nie macie pojęcia jak bardzo się bałam będąc po 4 poronieniach na 5 ciąż. Tak bardzo, że nie uwierzyłam Pani doktor że wszystko jest ok i powiedziałam "proszę nie żartować"🫣 Może znowu uwierzę, że będzie ok bo bardzo bym chciała wierzyć ❤️ całuję Was w szczególności te z Was które są po przejściach z utraconymi ciążami i dalej próbują. Jest w Nas siła, o której wiemy tylko My❤️
Ciesze się razem z Tobą! Termin pewnie na 15.08? Czy później?

A jaki probiotyk? Bo właśnie miałam jakiś dla kobiet i się zastanawiam nad kupnem zwykłego i nie wiem w sumie czy można brać jakikolwiek 🤔
Teraz biorę Provag i Sanprobi IBS. Pierwszy jako profilaktykę infekcji intymnych, drugi na zwiększenie wchłaniania żelaza z jedzonka.
Cześć dziewczyny, nieśmiało do Was dołączę, czekałam na potwierdzenie serduszka. Termin mi wypada według wyliczeń na 20.08, potrzebuje trochę czasu, żeby nadrobić co tutaj się działo :)
Hejo 💜
Dziewczyny a co jecie dobrego? Mnie odrzuca prawie od wszystkiego i szukam pomysłów co mogłabym jeść. Jem tylko owoce i grzanki z serem i ketchupem 😞
Właśnie zrobiłyśmy sobie z córą pakejki z dżemem/miodem. Dobrze weszły i nie zapowiada się, by chciały wyjść 😅 Niestety u mnie tez zaczely sie juz mdłości od wczoraj, ale mogę coś tam zjeść, więc póki co i tak lepiej niż w poprzedniej ciąży.

Myślicie, że da się przytyć mniej niż 10kg? I tak, wiem że waga w ciąży nie jest najważniejsza, tak tylko głośno myślę 😉

Da się, ale wszystko zależy od różnych czynników. Ja w poprzedniej ciąży przytyłam ponad 20 kg, ale w zasadzie już po połogu byłam tylko 2kg na plus.

Ja się nawet zastanawiam czy moje mikro cycki wykarmią maleństwo 🙈

Ja tez mam małe, a mialam mleka jak dla dwojga 😄

Niestety najbardziej nieestetyczny mam brzuch po ciążach bo nie licząc że mam obwisła skórę ,to jeszcze rozejście mięśni to mi nie trzyma tego brzucha wgl , to jeszcze mam to dziurę i blizny po tych zabiegach oraz dużo rozstepow ,ale cóż zrobisz ,może kiedys uzbieram i zdecyduje się na plastykę brzucha ☺️
Ja też mam straszny brzuch, ale już się z tym pogodziłam. Panicznie boję się jakichkolwiek operacji, więc na plastykę na pewno nie pójdę 😅

Dziewczyny, chodzicie na USG z partnerami? Ja spytałam mojego przed poprzednim USG, jak była szansa na serce. Nie był przekonany, ale finalnie poszedł. Większe wrażenie niż kropek z sercem zrobił na nim sposób badania, czyli nakładanie prezerwatywy na sondę itp 😂 Dzisiaj już go nie pytałam i nie zapraszałam, ale sam wlazł za mną do gabinetu. I jeszcze jak się przygotowywałam to gadał z lekarzem o moich nudnościach i lekach 😁
Nieee, chodzę sama i w pierwszej ciazy tez 🙂

Mnie też dziś znowu odrzuca od jedzenia. Chodziłam z kąta w kąt i myślałam na co ja mam ochotę. I stanęło na czymś obrzydliwym: kanapka uwaga ze śledziem i wędliną oraz cebulą😄 na słodkie w ogóle mnie nie ciągnie od początku. Ze słodkiego to jedynie ciasto w święta. I ostatnio mam fazę na jogurty i serki homogenizowane. Od początku mięso, kapusta, ziemniaki takie rzeczy😁 oczywiście jak mi nie jest niedobrze bo wtedy to na nic tylko imbir chrupię i popijam colą

reklama
Do góry