reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

reklama
Babeczki, a któraś może jutro reflektuje na kino z maluszkiem. Graja komedię "rodzinny dom wariatów"

Treść

Świętach Bożego Narodzenia w wielopokoleniowym domu państwa Stone z malowniczej Nowej Anglii. Najstarszy syn przywozi do domu narzeczoną, by przedstawić ją swym rodzicom, braciom i siostrom. Ekscentryczni Stone’owie witają swą potencjalną synową – dopiętą na ostatni guzik, bezwzględną karierowiczkę z Nowego Jorku – z zażenowaniem, powątpiewaniem, zaskoczeniem, wrogością i źle skrywaną pogardą. Nie godząc się z wyborem syna, postanawiają dać uprzykrzonej dziewczynie nauczkę, na jaką ich zdaniem zasługuje.

Ocena filmu

4.00 / 5 (170 głosów)

Oceń543210

Obsada

Claire Danes - Julie Morton

Diane Keaton - Sybil Stone

Rachel McAdams - Amy Stone

Dermot Mulroney - Everett Stone

Craig T. Nelson - Kelly Stone

Sarah Jessica Parker - Meredith Morton

Luke Wilson - Ben Stone

Ja chyba wyskoczę aby się zrelaksowac i posmiać ;D

Ewka, chyba coś pokręciłaś z tym filmem ;) Jutro w Multibabykinie leci King Kong. Recenzje miał bardzo dobre i chętnie bym się wybrała, ale trwa ponad 3h, więc wydaje mi się, że to trochę dla nas niestety za długo.
Skoro Wy tak robicie, to ja też kaszke Nestle wkrótce spróbuję zrobić w wersji płynnej :)

Ikpi, ja próbowałam dawać przez kilka dni jabłuszko, ale jej nie smakowało i zaciskała usta, niewiele chciała jeść. To odpuściłam na jakiś czas, żeby jej nie zmuszać i teraz spróbowałam znowu. Tym razem reakcja zupełnie inna - dziś znowu zjadła cały słoiczek jabłuszka. Soczek polubiła gdzieś za trzecim podejściem, ale od początku rozcieńczam jej wodą pół na pół, żeby nie był taki mocny.

Ewka, a gdzie mozna wybrać się do kina z maluszkami?

agula pisze:
Wbiłam się szok.. Czy dziewuszki biorące Cerazette nie mają wrażenia, że tabletki podrożały? Zapłaciłam dziś 38 zł! Skandal! :mad: a moze nie pamiętałam, ile kosztowały wcześniej???
Agula ja placilam za tabletki 29zl  w tej aptece na wprost przychodni na Mickiewicza. Apteka nazywa sie apteka Mickiewicza.

isska, ta apteka chyba jest w ogóle ok, bo i jak widać jest taniej i wszystko zawsze jest.. A u nas na wsi te pier... apteki to z księżyca chyba sobie ceny wzięli.. Dziś lekarka przepisała małej syrop za 25 zł.. Qrna już drugi taki  :mad:  A oprócz tego musieliśmy zakupić fride do noska, za kolejne 24..  :mad: :mad: No,ale po tej fridzie to mała może przynajmniej oddychać swobodnie.. Ogólnie zakup udany, ale syrop ohyda.. No, ale cóż poradzić..
Doktorka kazała stukac małą (ja bym to nazwała po imieniu, czyli: napierd...  ;) ) po plecach, żeby coś jej tam się poodrywało, no i miał rację ten mój "stary". Tośce odrywa się coś tam i to dobrze, że kaszle. Musimy jej tylko pomóc w tym odrywaniu, bo może do zapalenia oskrzeli dojść. No i trzaskam to moje biedne dziecko po pleckach, ale muszę powiedzieć, że nie awanturuje się zbytnio i chyba zaczyna to lubić ???

Basiu, odwiedzamy multikino, mają tam opcję babymultikino i z dzieciaczkiem, raz w tygodniu, w środę o 12 jest wyświetlany jakiś seans, na którym prawie zawsze znajdzie się jakaś foremka :) Spróbuj. Fajnie jest :)

Ewcia, my w tym tygodniu jeszcze nie możemy do kina :( Ale w przyszłym musi być już ok! Słyszałam,że "Opowieści Narnii" są zacne i warto rzucić okiem.. Może akurat puszczą??

Zasugerowałam się kaszką Hippa i jestem bardzo zadowolona. Maja wciągnęła aż miło :) I teraz spraw pani boża, aby moje dziecko przespało choć 6 godzin  ::) Choć po innych kaszkach nic z tego :/
Czy jak robicie zupki, to takie bardzo gęste jak przecier, czy troszkę mniej? Mi dziś wyszła taka mniej gęsta i namachałam się niemiłosiernie tą maciupką łyżeczką, a mała po godzinie i tak była głodna  ::) Zagęściłam kleikiem ryżowym....  ::)

E-mamo, jak tam Jula? Dalej śpi całą noc??

Naur, ja znam tylko jedną rehabilitantkę, ale nie wiem, czy może ona Ci pomóc.. Nazywa się Kleszczewska-Benedict i pracuje w Akademosie (też).. Znasz ją? Jesli chcesz mogę Ci na priva dać do niej namiary. Wiem, że pracowała z dziećmi z porażeniem mózgowym, a w Akademosie prowadzi zającia dla mam z dzieckiem..

Dziewczyny dzieki za jeszcze raz za to, ze jestescie z nami... Dzis jakby troche lepiej, dostal przed chwila 4 zastrzyk, jeszcze tylko 6 :( :( :( Zupelnie stracil apetyt. Wczoraj po kapieli wciagnal 150 ml kaszki i od wczoraj (czyli prawie 24 godziny!) wypil 120 ml mleka, 250 ml herbatki, 3/4 sloiczka zupki i odrobine deserku. Pielegniarka mowi, ze to normalne, ze krzywdy sobie nie zrobi, ale ja mam jazde, ze sie odwodni...

Ewka dzieki za info. ja tam wole nie czytac o tym zapaleniu oskrzeli, bo zaraz znajde jakies straszne rzeczy a po co mi wiecej stresu... W kazdym razie materacyk mamy od wczoraj podniesiony o 30 stopni, a na dusznosci dostaje czopki "aminophyllini". Tylko jak maja dzialac, skoro po zaaplikowaniu Mati robi niespodzianki ;) ???

No ja z przyczyn wiadomych nie moge pojsc do kina, ale moze kiedys mi sie uda dolaczyc, bo nigdy nie bylam z dzieciakiem.

Odezwe sie pozniej, bo mam tu maly koncert ::)

agulko klep Majcię klep i żeby jej to na zdrówko wyszło :) bidulka kochana, ale jak podczas kasłania się jej odrywa to będzie tylko lepiej :) A Julka miała tylko jednorazowy wybryk z tym spaniem :) Od tamtej pamiętnej nocy nie podawałam jej kleiku ryżowego bo nie miałam z czym, młoda zaprotestowała przeciw stałemu jedzonku i tylko cyca chce. No i jak ją wtedy zakleiło to 1/5 dnia nie mogła zrobić kupci pomimo ogromnego stękania, to się matka wzięła i wystraszyła i dałam na razie spokój. Ale i tak nie jest źle, bo zjada koło 23, potem śpi do 4 a potem do 8. Jak dla mnie bomba:)
Przynajmniej tak było przez 2 ostatnie noce.

Niedawno wróciłam ze spaceru z psiejem, boshhh co za kosta brava !:) Zaraz sobie zapodam lampionik winka pysznego na rozgrzewkę.

My do kina nie tym razem. Musimy sobie tutaj sami radzić bez taty. Jutro odwiedza Julkę mama chrzestna i sobie wymyśliła godzinę 12 na spotkanie.

Oki spadam oglądać zaległości :)

Ikipi- ja Adzie podaję kaszkę mleczno-ryżową ( na mleku modyfikowanym ), bez smaku z BOBOVITY. Jest super.Na 60ml-jedna łyżeczka. Ale niech najpierw poda ją ktoś inny niż Ty. Ty jesteś dla dziecka " Krówką milką " i na poczatku możesz nic nie zdziałać.Tylko usuń się z widoku dziecka, ja wiem to może być dziwne co opisuję ale może bardzo dzidzi pomóc.
U mnie okazało się strzałem w 10. Inne kaszki są bez mleka i Ada ich nie jadła.Powodzenia !

reklama
Dziewczyny, czy te wszystkie kaszki zawierają mleko? Bo moja Amelka to jest na Bebilonie Pepti (skaza białkowa) i nie bardzo może jeść kaszki z mlekiem modyfikowanym. Ja chyba muszę taką kaszkę przygotowywać na jej mleku (to właściwie jest preparat mlekozastępczy)? Tylko nie jest pewna, czy te kaszki zawierają białko mleka krowiego?

Do góry