reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Hej :-)

Ja cały czas zapominam że moje dziecię najmłodsze ze wszystkich :-)

I za chwilę kończy dopiero 2 miesiące i 3 tygodnie :-)

Witam wszystkie nowe mamy - piszczie więcej będziemy miały co czytać :-D

Co do Garniturka - to będziemy z mężem szukać :-)

Moje dziecko zaczynało od ciuszków 68 :-) i tylko nietkóre 62 były dobre :-)

Więc nawet nie zauważyłam że z czegoś wyrasta:-D bo od początku dużo było za małych :-)

Ale co tam duży chłopak :-)

Pozdrawiam Ula

reklama
Dziewczyny jestem zachwycona.Juleczka jak juz wcześniej napisałam była dzisiaj na małej wycieczce z tatkiem poza miastem i wyobraźcie sobie że Mała od godziny 9.30 do 18 ani razu nie zapłakała:szok: Spałkała sobie albo patrzyła. Znajomi byli w szoku. Tata dumny z córeczki bo był pełen obaw. Poza tym mówię wam to się robi córeczka tatusia. mimo że Paw pracuje do 18 i często jest nawet o 20 w domu to i tak wita go dużym uśmiechem. zaraz domaga się noszenia i zasypia na jego ręce. Śmiesznie to wygląda bo tulów ma wzdłuż jego ręki a nóżkami i rączkami wisi jak jakaś małpka:laugh2:. To jest jej ulubiona pozycja. Jutro postaram się przesłać zdjęcia Julci bo dzisiaj już nie zdążę. Planuję jakąś kolację z winkiem przy świecach:-)

Kropecka tak po dłuższym namyśle to chcę zdawać na aplikację radcowską.Nie interesują mnie sprawy karne tzn nie chcę z bandziorami mieć nic do czynienia;-)Sędzia też odpada.

Myyszaaa ja też urodziłam się 15 sierpnia 1981r. tzn z siostra urodziłyśmy się. mam siostrę bliźniaczkę.

Pozdrowienia dla Zytki, Rekinasi, Anny ajri, Kluski 79 no i dla pozostałych mamuś.

Witam sie wieczorkiem,
M dziś w pracy więc mam dostęp nieograniczony do kompika:laugh2: Marcelka juz śpi,choć już się raz zdążyła wybudzić,a to przez sąsiada który słucha tv na cały regulator :crazy:
Zaliczyłyśmy dziś jednak krótki spacerek.mam nadzieję,że ta pogoda się poprawi...

annaagnieszka- moja Marcelinka ubiera się w rozmiarze 68. 2 tyg.temu na szczepieniu ważyła 6520g :-) [FONT=&quot]No widzisz jaka masz grzeczną córeczkę tatusia :-D[/FONT]

Rekinasia- tylko raz zdarzyła mi się taka nocka z 6-cio godzinna przerwą :sorry2:Zwykle mam pobudki co 2 czasem co 3 godziny :tak:

Anna_ajra- miejmy nadzieję, że Michałek dziś da mamuni pospać :-) Kupiliście już łóżeczko?

Kropecka- byliście na „Fali”? Jakie wrażenia? Z naszymi maluchami jeszcze chyba nie warto się tam wybierać?

kluska79-to się nazywa książeczka edukacyjna… P.H.U eKropka - Wózek CHICCO Tanio Fotelik kojec zabawki spacerówka hauck chicco fisher price mamtu baby "e kropka" Taniocha chodzik smoczek butelka okazjia Tanie wózki super cena - CHICCO MAGICZNA KSIĄŻECZKA EDUKACYJNA 67166 I Odkryłam właśnie, że nasz leżaczek jest teraz w promocji :wściekła/y: No cóż… Mam nadzieję, że mi przyślą paczkę, zapłaciłam przelewem :sorry2: Trzymajcie się jutro cieplutko :-)

Mysza- Twoje dziecię najmłodsze, ale jakie duże i ciężkie :-D

Dobrej nocki życzę Wam mamcie!

cześć!!!

Witaj annaagnieszka :-)Gratuluję córuni :-) Tylko gdzie te zdjęcia ???

Dziewczyny ja mam pytanie- co wy dodajecie do mleka że Wam dzidziole całą prawie noc śpią. Zdradźcie tajemnice - ja też tak chhce - Miłek tej nocy budził się co ..1,5 godziny wrrrrrrrrrrrr.

Mysz tak sobie tłumacz z tym świętem :-) Moim zdaniem zrobili święto bo..... kurcze nic nie mogę wymyśłić kąśliwego ;-)I tak wiesz że Cię lubię :-)

Ania_ajra ja się śmieję że Miłek to naturalny środek antykoncepcyjny - śpi między nami :-)
Ale i tak mam nadzieję ze się tejh nocy wyśpisz kochana. :blink: Ucałuj Michasia ode mnie to może mu się jakieś śmieszne głupotki przyśnią ( o kurcze może lepiej nie bo jakieś koszmary będą ) albo powiedz że .... Miłek go pozdrawia :-)

kluska strasznie późno tzn chodzi mi o maj macie tą komunię. W naszych okolicach już po.

A 19 maja 2007 r. minął pierwszy dzień ostatniej miesiączki czyli nie mam @ już ponad rok - cieszyć się czy nie. ????

dzisiaj w nocy nie mogłam spać, późno się położyłam i max 4h przespałam. normalnie bezsenność w wielkim mieście :-( może po zakupach adrenaliny dostałam na widok stanu konta :))) a dzisiaj moja kolej na świtkowy dyżur z Igorem, który dzielnie wstał o 6 i chwilę po 7mej zasnął w foteliku, dzięki czemu mogę spokojnie naskrobać wam parę słów

Kropecka szczęście, że się opamiętałaś :-) czy 'Sierociniec' bardzo straszny? Mich chciałby obejrzeć a ja horrorów nie oglądam, boję się :(
Igi wczoraj wypił tylko ok.120-130ml i zasnął u Mi na rękach, ale przedtem bardzo płakał, chyba brakowało mu mamusi :(
Kluska kupuję niektóre rzeczy w H&M dla Igora i teraz 62 jest OK. Kupowałaś coś w Next? wczoraj tam byłam, są ładne ciuszki, ale na oko wydawało mi się, że Igi nosiłby rozmiar 0-3 mies.???:szok:

Myszaaa jakie dogonić, Goliata chcesz mieć?! :) chłop na schwał od początku z niego był. Popatrz Myszaaa, Igor się urodził w niedzielę i od razu wszystkie niedziele w roku wolne zrobili - to się nazywa siła oddziaływania a nie tam jeden dzień, 15 sierpnia :DD
Agawa czyje przesypiają, to przesypiają, Igor zasypia 21-22, budzi się ok.24,2-3,5-6, z tym, że o 12tej go nie karmię, tylko uspakajam, bo kiedyś pierwsze budzenie było to o 2-3 i nie chcę, żeby się przyzwyczaił do szamki po 2 godzinach od zaśnięcia! tym bardziej, że sama kładę się koło 23 i mnie złość ogarnia, jak po godzinie mnie Igor budzi. taka ze mnie pełna poświęcenia matka :-p
ciekawe gdzie aggy się podziewa...

anna agnieszka witaj! śmiać mi sie chciało jak czytałam twój post bo widziałam duzo podobieństw, aż niesamowite hehe mój mąż tez ma na imie Paweł tez ma 195 cm i jest juz radca prawnym od kilku lat:tak: a jeden z oddziałów jego kancelarii jest we Wrocławiu:happy: poza tym moja córeczka urodziła sie dwa dni przed twoją, a ja z kolei mam urodziny 3 dni przed tobą:-p
co do wzrostu małej to chyba faktycznie rosnie ci duza dziewczynka, chociaz ty wysoka nie jestes w przeciwienstwie do moich 1.80 cm:tak: moja mała wchodzi teraz w 68, chociaz waży 6700g a urodziła sie mając 56 cm;-)
anna ajra ostatecznie grilla nie było bo oczywiscie mąż w praktycznie wolny dzień jakim był piatek dla wiekszosci Polaków musiał jechac do swojego naaaaaaaaaaaajważniejszego klienta:baffled:
wczoraj za to zrekompensował nam to 4-godzinnym spacerem w towarzystwie znajomych:happy: pierwszy raz karmiłam na dworze podczas burzy, całe szczescie ze w przyzwoitej temperaturze:rofl2:

Hej dziewczyny Dziś spotkanie z księdzem Zobaczymy co wymyśli
Oliwka ślini się i widocznaulgę daje jej masowanie nabrzmiałych dziąsełek choć jak pisała Kropecka zanim ząbki zaczną się wyrzynać jeszcze troche potrwa niestety . O ile byłoby łatwiej i prościej gdyby wszystko nie buyło tak rozciągnięte w czasie;-):-p:sorry2:
Oliwka również wyrasta z 68 właściwie już tylko pojedyncze ciuszki nosi z tego rozmiaru reszta to 76
Anna ajra dlatego lubie Cocodrillo ciuszki na dłużej starczą według mnie;-)
Moja również miała 56 cm przy urodzeniu ważyła 4200 czyli klocek niestety potem schudła a teraz nie bardzo chce jeśc wiec pulpecikiem nie będzie a i tak zakładam że wyrośnie na duża dziewczynę mam 183cm bez obcasów m wyższy ode mnie wiec nie bardzo ma pokim być chocby średnia

reklama
Wiatm się z rana. Ne wyspałam się, bo mi się glupoty jakieś sniły. Michałek spał normalnie, P. w domu każe mi iśc jeszcze spać, ale mi się nie chce. Zaraz będe robic pierogi. Wczoraj zrobiłam rosołek, a dziś pierogi- trochę na odwrót, ale stwierdzilam ze sama w domu z Misiem sobie nie poradze. Pakowanie mi nie idzie wogóle, moze wieczorem zaczne. POpołudniu ide po gajer dla Misia, jak jakis kupie to wysle wam foto. A tymczasem mam pytanie: czy mozna w aptekach kupic filtry do Fridy?? koncza mi sie i nie wiem czy zamawiac w necie, czy kupie gdzies moze. I jescze chciałam zapytac czy jest w Polsce prroszek do prania FAIRY?? jak bylam ostatnio to byl plyn do naczy, wiec mysle sobie ze moze jest, bo nie usmiecha mi sie jeszcze proszku brac- limit bagazu to 15 kg ;/ Właśnie a jak to u was jest z ciszą?? Chodzicie na palcahc przy dzieciach, czy normalnie>> Bo u mnie chodzi tv, albo radio. W dzien MIchalek jest ze mna w kuchni i wtedy robie wszystko przy nim, nawet jak spi (miksuje itd itp>)
Zytka- nie byłam w Polsce od pazdziernika. Dobrze ze w koncu ktos zgodzil sie na zrobienie obiadku. A ten sąsiad twój ;/ tak głośno słucha, że az dziecko obudzi?? Łomatko!!
Anna_agnieszka- moj Michalek jeszcze miesci sie w 0-3, ale juz ledwie co i zaczelam juz mu kupow-ac 3-6. Komplety ubranek sa niektore dobre na 6 mcy. Ogolnie duzo rzeczy kupuje na oko... ale w h&m, next, mother care, wszystkie te adidasy, nike rozmiary są ok- czyli jak kupilam cos 0-3 to bylo na 0-3.
Rekinasia- i jak zakupy/? małemu nie brakło jedzonka?? gratuluje postanowienia
ANna_ajra- MOj michalek po antybiotyku nadal ma katarek.Jak spi tak niespokojnie (jak opisujesz) to na sam koniec zaczyna...puszczac baki ! Moze Twojemu tez sie gazy zbieraj w brzuszku w nocy??
Kropecka- to jak wczesniej robiłaś test i był negatywny to niby co?? byłaś juz w ciazy i nie pokazało?? Napisz jak sobie radzisz bez tej windy no i co z łóżeczkiem??
Kluska79- udanej komunii.
Myszaa- co z tego, że najmłodszy! był za to najwiekszy.
Anna_agnieszka-no super ta niunia twoja. Moje dziecko wprawdzie przesypia cale noce, ale za to kazda jedna minute przespana w nocy nadrabia w dzien.
Agawa- no ja nie dodaje nic. Na mIlka tez niedlugo przyjdzie kolej na przesypianie w nocy. Napewno.
Pozdrawiam

Do góry