reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

Kamcia ja mam swoją ulubioną sałatke faworytkę "kukurydziankę"
Kukurydza w puszce wg uznania( podstawowy składnik wiec musi byc duzo)
Pieczarki konserwowe w occie
Papryka konserwowa w occie
Jajka ugotowane na twardo
Majonez
Pieprz i sól

Pieczraki, paprykę kroisz jakkolwiek, jajka na cwiartki, mieszasz z kukurydzą i majonezem, doprawiasz.Pycha.

(Niektorzy dodają ananasa ale mi nie pasuje bo papryka z pieczarka nadaja posmak kwaskowaty i wystarcza)

reklama
ja już dzsiaj nie kupię papryki w occie i pieczarek:confused2:
mam zwykłą paprykę, zwykłe pieczarki... ananasa też mam...
sałatę, kapustę kukurydzę... hmmm por, marchewkę.pietruszkę.. makaron :happy:
pomidorki , ogórki zwykłe kiszone konserwowe.. ehhhhh co tam jeszcze..... ? cebulę białą i czerwoną...
hmmmm

ja już dzsiaj nie kupię papryki w occie i pieczarek:confused2:
mam zwykłą paprykę, zwykłe pieczarki... ananasa też mam...
sałatę, kapustę kukurydzę... hmmm por, marchewkę.pietruszkę.. makaron :happy:
pomidorki , ogórki zwykłe kiszone konserwowe.. ehhhhh co tam jeszcze..... ? cebulę białą i czerwoną...
hmmmm
wrzuć co masz może da się zjeść :-D:-D
jakby co powiedz że to najnowszy przepis Makłowicza sałatka " misz masz":-D

wrzuć co masz może da się zjeść :-D:-D
jakby co powiedz że to najnowszy przepis Makłowicza sałatka " misz masz":-D
:-D:-D:-D hehe chyba tak będę musiała zrobić:-p;-) albo poszukam czegoś w necie.... :happy:
widziałam w sklepie taką gotowąsałatkę do kupienia... i ona własnie jest z kukurydzy pomidorków pora...
w pl chyba nazywa się "porowa" ale nie pamiętam za bardzo...
no tyle ze pieczarki odpadają bo się ludzie potrują :-D

a moze salatka gyros.....o ile lubisz
pekinka
kukurydza
cebula
ogorki w occie
majonez
miesko moze byc piers albo swinka

Miesko pokrojone w cieniutkie skraweczki smazysz mocno doprawione wedlug uznania, wsypujesz na dno miski...
pekinke siekasz, doprawiasz czosnkiem i mieszasz z majonezem (nie za duzo) i wsypujesz do miski na miesko
potem warstwowo posiekana cebula, ogorki i kukurydza na gorze smarujesz warstwe majonezu i polewasz ketchupem (ja zwsze robie taka krateczke z ketchupu, nie rozsmarowuje)

U mnie zawsze ta salatka robila furrore a przy tym jest w miare szybka i prosta....polecam

reklama
aaaaaaaaa... wlazlam na wielkie zarcie....tam takie przepisy,ze glowa boli. na pewno zrobie cycki murzynki, ale chyba juz nie dzisiaj, bo nie mam biszkoptow, a w sklepie dopiero bylam..
poza tym naczytalam sie przepisow i zachcialo mi sie swiat, bo przypomnialy mi sie zeszloroczne, upieklam chyba 8 blach ciasta:tak:
ciekawe, jak uda mi sie w tym roku, z dzidzia. dobrze,ze mama bedzie. ja bede gotowac a ona niech sie zajmie malenstwem :-p

Do góry