reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

Danie na dziś:-D naleśnik z kurczakiem w curry..
1.Szykujemy ciasto jak na naleśniki, z tą różnicą , że dodajemy do niego pieprzu (1 szczyptę).
2.Pierś z kury kroimy na drobne kawałki, zalewamy 2 łyzkami oliwy i dospujemy 2-3 łyżki stołowe curry. Mieszamy kure zprzyprawami i odkładamy do lodówy na około godzinę.
3. Kurczaka smażymy na patelni, dodajemy pokrojoną a kostkę cebulę. Można dać trochę soli do smaku..
4.Na osobnej patelni smażymy naleśniki(najlepiej jak największa patelnia).
5.Usmażone nalesniki przekładamy farszem i posypujemy natką pietruszki.
Pychota;-)
polecam surówkę do tego (marchew starta z jabłuszkiem , doprawiona cukrem i sokiem z cytryny ;-))

reklama
A mi sie chce pizzy...domowej, na cienkim ciescie. Znacie jakis przepis? Chodzi mi glownie o ciasto, bo dodatki to wiadomo, wedle woli ;)

Umyłam włosy i zachciało mi sie słodkiego:sorry:a tu jak na złosć nic nie mam, zresztą ja i zapasy słodkiego:sorry:to zjadłam 4 łyzki puchatka ( kakao instnt) , to mnie zemdliło :-D jeszcze mam miód ale już poczekam aż wyjdę do sklepu, bo może sie skończyć gorzej :-D

Umyłam włosy i zachciało mi sie słodkiego:sorry:a tu jak na złosć nic nie mam, zresztą ja i zapasy słodkiego:sorry:to zjadłam 4 łyzki puchatka ( kakao instnt) , to mnie zemdliło :-D jeszcze mam miód ale już poczekam aż wyjdę do sklepu, bo może sie skończyć gorzej :-D

ostatnio tez mialam taka ochote poszlam do sklepu kupilam 2 paczki 2 jogurty wafelki czekolada i budyn :D zjadlam paczki jogurt polowe wafelkow i czułam sie zle hehehe :cool:

A ja dzis dostalam smaka na zupke chinska vifonu, kurczak curry i musialam ja zjesc:zawstydzona/y:, taka chcica...cala ciaze nie jadlam takich smieci, przed ciaza zadko, a teraz po prostu nie moglam sie oprzec:sorry:

reklama
haha, ja tez jadlam curry, kilka dni temu. w ciazy mialam na nie straszna ochote, w sumie zjadlam z 7 :zawstydzona/y:

a dzisiaj zapieklam sobie ryz z jablkami i cynamonem. wlasnie czekam, az "dojdzie"

edit, wlasnie jem :-D

Do góry