reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gotujące czerwcówki

reklama
PTASIE GNIAZDKA:)

*600g mięsa mielonego
*7 jaj ugotowanych
*przyprawy

Mięso mielone doprawić. Rozkładać mini placki-całe jajka kłaść na to i formować kulki tak aby to mięso zakryło jajko:)Obtoczyć w bułce i smażyć;)

Obraz 134.jpgObraz 135.jpgObraz 132.jpg
 
Ostatnia edycja:
PIERNIK Z MUSEM JABŁKOWYM


Dodatek musu jabłkowego, delikatnie wyczuwalnego w cieście daje gwarancję, że ciasto nie będzie suche.

Składniki:
- 1 i 1/2 szklanki gęstego przecieru jabłkowego
- szklanka cukru (ja daje 3/4 szklanki bo wychodzi bardzo slodki chyba ze jablka superkwasne)

- 1/2 kostki masła
- 4 lyzeczki przyprawy do piernika (mozna wiecej lub mniej ja uwielbiam i sypie cale opakowanie :))

- 1/2 łyżeczki soli
- 2 łyżeczki sody
- 2 łyżki miodu
- 2 szklanki mąki
- ewentualnie orzechy posiekane (ja zazwyczaj nie daje)

Przecier jabłkowy wymieszać ze stopionym masłem, dodać cukier, mąkę, sól, miód, bakalie, przyprawy korzenne i wszystko dokładnie wymieszać.
Ciasto wlać do formy posmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką. Piec ok. godziny w temp. 180 stopni C.

A mozna zamiast masła margarynę?

Przepis wydaje sie ciekawy, zwłaszcza, że moja mala ma skaze bialkowa i ciast za bardzo nie moge jesc, bo wszedzie albo jajka albo mleko albo maslo a tu całkiem fajny:-)

[/url
 
reklama
Do góry