reklama
Dziewczyny, właśnie pożarłam rybkę którą stworzyłam wczoraj- sama się zdziwiłam, że taka smaczna!:-)
Mrożony filet z soli, nie chciało mi się czekać, aż się rozmrozi, więc włożyłam w żaroodpornym naczyniu do rozgrzewającego się piekarnika i wyjęłam jak zamiast lodu została woda, no i się trochę podgotował.;-)
Potem oprószyłam solą ziołową, pieprzem i ziołami prowansalskimi i obłożyłam plastrami cytryny w dużej ilości. Zawinęłam w alu folię (jak przeczytałam w BB!) i z powrotem do pekarnika (nie na blasze tylko na takim grillowym czymś) na jakieś 20 minut, potem wyłączyłam temp i rybony jeszcze posiedziały w piecy, czekając na M.
Podobno wczoraj były dobre, a dziś- z dzikim ryżem- mniamu!
Mrożony filet z soli, nie chciało mi się czekać, aż się rozmrozi, więc włożyłam w żaroodpornym naczyniu do rozgrzewającego się piekarnika i wyjęłam jak zamiast lodu została woda, no i się trochę podgotował.;-)
Potem oprószyłam solą ziołową, pieprzem i ziołami prowansalskimi i obłożyłam plastrami cytryny w dużej ilości. Zawinęłam w alu folię (jak przeczytałam w BB!) i z powrotem do pekarnika (nie na blasze tylko na takim grillowym czymś) na jakieś 20 minut, potem wyłączyłam temp i rybony jeszcze posiedziały w piecy, czekając na M.
Podobno wczoraj były dobre, a dziś- z dzikim ryżem- mniamu!
Agacinka, to jak robisz kajmakowy, to kawowy to pestka! :-) do gęstniejącego, gotującego się kajmaku dodajesz pół szklanki mocnego naparu z kawy. Taką ilość kawy dodaję do kajmaku na formę ok. 25x35 cm (grubość kajmaku 0,5 cm).
A tu przepis na kajmak wg którego robię mazurki.
Mam nadzieję, że czytelny.
A tu przepis na kajmak wg którego robię mazurki.
Mam nadzieję, że czytelny.
Jotemka
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 31 Październik 2005
- Postów
- 5 320
Sałątka - dla wielbicieli czosnku
-2-3 zabki czosnku (ja daje 3 duze)
-20-25 dkg sera zoltego edamskiego
-puszka ananasa
-piers z kurczaka- majonez dekoracyjny winiary lub hellmans babuni
Piers kurczaka umyc, oczyscic, pokroic w kosteczke. Leciutko ja obsmazam na odorbinie oliwy i dolewam wode - bez dodatku soli, przypraw. Mozna ugoowac w amlej ilosci wody - wrzucajac na wrzatek. Ananas pokroic w kostke, ser zetrze na duzych oczkach, czosnek na malutkich scieram. Wymieszac wszystko z dodatkiem majonezu.
Ot i wszytko! Zero przypraw! Smacznego
-2-3 zabki czosnku (ja daje 3 duze)
-20-25 dkg sera zoltego edamskiego
-puszka ananasa
-piers z kurczaka- majonez dekoracyjny winiary lub hellmans babuni
Piers kurczaka umyc, oczyscic, pokroic w kosteczke. Leciutko ja obsmazam na odorbinie oliwy i dolewam wode - bez dodatku soli, przypraw. Mozna ugoowac w amlej ilosci wody - wrzucajac na wrzatek. Ananas pokroic w kostke, ser zetrze na duzych oczkach, czosnek na malutkich scieram. Wymieszac wszystko z dodatkiem majonezu.
Ot i wszytko! Zero przypraw! Smacznego
Ja tak czytam te przepisy ,objadając sie przy tym lodami i nie mogę sie już tych świąt doczekać! My z mężem spędzamy święta w gronie przyjaciół wiec każdy coś tam upichci tak wiec będą przysmaki z każdego krańca Polski na naszym stole Dobrze ze już po świetach niedługo odchodze na macieżyńskie bo po takim obrzarstwie to było by ciężko "toczyć" się w pracy
reklama
daruuunia3
Czerwcowa mama'08
A ja mam wypróbowany pomysł na panierkę dla ryb :-)
Rybę (mintaj czy jakikolwiek inny filet z ryby) skropić cytryną odstawić na 30 minut, następnie rybę tą umoczyć w jajku wymieszanym z 1-2 łyżką mleka lub śmietanki do kawy a następnie gdy będziemy maczać w bułce tartej to do tej bułki dodajcie drobno posiekaną pietruszke, i pozniej normalnie smazyc na patelni..... PYCHA ta panierka jest taka delikatna i taka pyszna!!!:-):-):-)
Rybę (mintaj czy jakikolwiek inny filet z ryby) skropić cytryną odstawić na 30 minut, następnie rybę tą umoczyć w jajku wymieszanym z 1-2 łyżką mleka lub śmietanki do kawy a następnie gdy będziemy maczać w bułce tartej to do tej bułki dodajcie drobno posiekaną pietruszke, i pozniej normalnie smazyc na patelni..... PYCHA ta panierka jest taka delikatna i taka pyszna!!!:-):-):-)
Podobne tematy
Podziel się: