reklama
agast22
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 29 Listopad 2005
- Postów
- 3 663
Przepis na przepyszna sałatke nadajacą sie na wigilie
Sałatka krabowa
- 6 pałek selera naciowego
- 15 paluszkow krabowych
- 2 torebki ryzu (najlepiej ryz Sonko pomaranczowy)
- koperek (moze byc suszony)
- 2 ząbki czosnku
- majonez napoleoński
- 2 łyżki keczupu
- sol, pieprz
Sałatka jest wspaniala. Mnie przepis nie przekonal, jakos to polaczenie skladnikow mi sie nie podobalo, ale jak sprobowalam to mniammmmmm
Sałatka krabowa
- 6 pałek selera naciowego
- 15 paluszkow krabowych
- 2 torebki ryzu (najlepiej ryz Sonko pomaranczowy)
- koperek (moze byc suszony)
- 2 ząbki czosnku
- majonez napoleoński
- 2 łyżki keczupu
- sol, pieprz
Sałatka jest wspaniala. Mnie przepis nie przekonal, jakos to polaczenie skladnikow mi sie nie podobalo, ale jak sprobowalam to mniammmmmm
2 opakowania paluszków krabowych surimi
1 puszka ananasa
1 duży zielony ogórek
1 mała cebula
kilka łyżek majonezu
To zestaw do sałatki krabowej która zrobiła wielką furorę na dwóch ostatnich rodzinnych imprezach, wszystko poszło w odstawkę, bo wszyscy dosłownie zażerali się tą sałatką Polecam! pycha :-)
agast22- tą Twoją też muszę kiedyś zrobić, ale zawsze mam problem z kupnem selera naciowego...
Nikt się nie chce ze mną podzielić przepisem na makowca :-no::-no:
1 puszka ananasa
1 duży zielony ogórek
1 mała cebula
kilka łyżek majonezu
To zestaw do sałatki krabowej która zrobiła wielką furorę na dwóch ostatnich rodzinnych imprezach, wszystko poszło w odstawkę, bo wszyscy dosłownie zażerali się tą sałatką Polecam! pycha :-)
agast22- tą Twoją też muszę kiedyś zrobić, ale zawsze mam problem z kupnem selera naciowego...
Nikt się nie chce ze mną podzielić przepisem na makowca :-no::-no:
P
paula24211
Gość
Nikt się nie chce ze mną podzielić przepisem na makowca :-no::-no:
ja niestety Kochana tez nigdy nie robilam i w tym roku tez nie bede robic hi hi
wiec ja Ci nie pomoge chybaze jak jutro bede u mamy to ona robi to skrobne od niej przepis i Ci napisze:-)
C
cobra18
Gość
wiecie ze w wiekszosci te paluszki krAbowe nie maja nic wspolnego z krabem?? pracuje w sushi barze, urzywamy tam tego,nie tylko my. .
Klementinka
Fanka BB :)
Nikt się nie chce ze mną podzielić przepisem na makowca :-no::-no:
niestety Kajdusiu,m dla mnie to juz wyzsza szkola taki makowiec, dlatego co roku kupujemy
koriander
Fanka BB :)
Kajdusia ja drozdzowych nigdy nie robilam (tych zawijanych) wiec jedyny makowiec ktorego robie to taki "dla leniwych", ale za to wilgotny i pysznyyyy
tu masz linka, a noz sie komus przyda
Makowiec z bakaliami
Składniki:
Piec w formie 20 x 30 cm przez 50 minut w temperaturze
175ºC. Dowolnie udekorować.
Smacznego
tu masz linka, a noz sie komus przyda
Makowiec z bakaliami
Makowiec nie musi być skomplikowanym ciastem, zawijanym w cieście drożdżowym. Nade wszystko kochamy go przecież za najeżoną bakaliami masę, a ciasta najczęściej nie mamy czasu przygotować lub brakuje najzwyczajniej chęci... Przy tym makowcu nie można się dużo napracować, a smak nas nie rozczaruje. Polecam!
Składniki:
- 500 g suchego maku
- pół szklanki miodu
- 5 jajek, oddzielnie białka i żółtka
- 3 jabłka, obrane i starte na tarce o dużych oczkach
- 120 g miękkiego masła
- 3/4 - 1 szklanki drobnego cukru królewskiego
- 3 łyżki likieru Amaretto
- 10 łyżek zmielonych migdałów
- ekstrakt
migdałowy - do smaku - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- po pół szklanki z każdego rodzaju bakalii: skórka pomarańczowa, rodzynki, śliwka suszona (posiekana), orzechy (posiekane)
Piec w formie 20 x 30 cm przez 50 minut w temperaturze
175ºC. Dowolnie udekorować.
Smacznego
reklama
agast22
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 29 Listopad 2005
- Postów
- 3 663
Selera naciowego kupuje zawsze w Auchan, Carfourze lub Piotrze i Pawleagast22- tą Twoją też muszę kiedyś zrobić, ale zawsze mam problem z kupnem selera naciowego...
Nikt się nie chce ze mną podzielić przepisem na makowca :-no::-no:
Makowca nigdy nie robilam...
Jak mam nie mrozone to prosto z paczki a jak mrozone to czekam chwile az sie rozmrozi, ale lepsze sa te nie mrozoneA te paluszki krabowe to takie prosto z opakowania dajesz czy najpierw do wrzątku na krótko wrzucasz??
Podziel się: