reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Klub mam

reklama
to co powiecie na 2 lipca - to jest sobota.

Tylko nie wiem za bardzo gdzie bo fajnie było by gdzieś pod chmurkę na pierwsze spotkanie się wybrać, tylko nie wiadomo jak z pogodą więc warto mieć jakiś plan awaryjny. Ktoś ma jakieś propozycje?

:-) wiele chętnych ale jakoś się nie mozemy do końca zorganizować
to ja mam propozycję na wspólny piknik w przyszły weekendzik (sobota 6.08) w parku południowym, może godz 10-11, co wy na to???

Warto by było odświeżyć watek, bo bardzo ciekawy :-)
Chyba każda mama, a szczególnie ta, która siedzi całymi dniami w domu, marzy o takich regularnych spotkaniach...

A ja w padłam na jeszcze inny pomysł, może trochę szalony i wydawałoby się nie do zrealizowania.
W połowie roku do żłobka dziecka się nie zapisze, na nianię nie stać, a chciałoby się trochę grosza zarobić/dorobić. Moja Julcia jest coraz starsza i ma coraz większe potrzeby, a od jakiegoś czasu jest zafascynowana innymi dziećmi i bardzo do nich lgnie (bardzo mi zależy na spełnianiu jej potrzeb). No i chciałabym się dołożyć do budżetu domowego.
Co Wy na to na wspólną pomoc? Powiedzmy jedna mama w jednym miesiącu pracuje, a druga siedzi z dzieciaczkami? I na zmianę? Oczywiście to zależy od pracy i ustaleń między mamami.

A może zrobić taki klub mam działający na podobnych zasadach, tylko w większym gronie i z własnym lokalem?

reklama
Do góry