reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zwolnienie a starania

Też przez 3 lata uważałam, że to przesada po czym stwierdziłam, że nic w tym dziwnego nie ma. Mój cel jest najważniejszy.
Zapytam, najwyżej mi odmówi.
Myslalam, ze może któraś tutaj z dziewczyn ma podobne doświadczenia i mogłaby się podzielić.
to weź urlop na caly miesiąc 🤷‍♀️ albo dogadaj sie z przełożoną wczesniej wyjasniajac jaka jest sytuacja i okresl wczesniej ramy, a potem doprecyzuj konkretne daty tego urlopu?

Generalnie możliwości rozwiązania tego po ludzki bez wyłudzania L4 jest wiele.

Btw. Po 3 latach starań nie mysleliście o invitro?

reklama
A na jaką jednostkę chorobową?
A jak teraz sie nie uda, to co? Co miesiąc L4 na starania?

Myslisz, że wszyscy w tej sytuacji biorą L4 na uprawianie seksu? :D a może to akurat dobry krok na jakąs relaksującą kapiel :p
No w sumie z tego nie korzystałam. I w ogóle na zwolnienia nie chodzę, ale trochę priorytety mi się zmieniły ;)

ciekawa jestem jak będą patrzeć w kadrach , że skoro nie można wziąć urlopu tydzień przed to będzie comiesięczne l4 od ginekologa xD
Jest tak ogromne zapotrzebowanie na pielęgniarki, że nawet jak coś by mowili to z palcem w nosie znajdzie inną pracę.

No w sumie z tego nie korzystałam. I w ogóle na zwolnienia nie chodzę, ale trochę priorytety mi się zmieniły ;)
wiesz, moje priorytety zakladają obecnie dużo snu i oglądania netflixa. Tylko to tez nie jest jednostka chorobowa i nikt mi na to L4 nie da.

Możesz wziąc urlop na żądanie na jeden dzień, nie mogą odmówić.

Bo nie masz pewnosci, że sie tym razem uda?
A praca dalej będzie stresująca. Więc pytanie brzmi, co jak się nie uda. Będziesz tak kombinowac co miesiąc?
no i pytanie, że skoro praca jest tak stresująca, że po powrocie idzie się tylko spać i nie ma się żadnego życia.. To czy poziom hormonów, kortyzol są wporządku? Bo przecież długotrwały stres nie sprzyja 🧐

reklama
Do góry