reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zwolnienie a starania

AgnieszkaMaria

Zaciekawiona BB
Od 4 lat staramy się z mężem o dziecko. Jest to czas bardzo trudny, stresujący. Jesteśmy przebadani wzdłuż i wszerz. Aktualnie jestem na stymulacji lemettą, accofil, i ovitrelle - 3 cykl. Jutro mam monitoring, okaże się jak duży mam pęcherzyk , kiedy owulacja. Z moich obliczeń wynika, że owulacja powinna być środa/ czwartek. Wyjdzie po USG.

I tutaj moje pytanie. W związku z tym, na te dni chciałabym zapytać o l4. Pracę mam stresującą. Po takim dniu w pracy nie mam ochoty na nic. Jestem tak zmęczona, że jak tylko przyłożę głowę do poduszki to zapypiam. A przecież najważniejsze i priorytetem jest to, aby wykorzystać te dni na czas z moim mężem.
Myślicie, że lekarz na takie dni starań da bez problemu l4?

reklama
Moja praca wyklucza wzięcia urlopu wypoczynkowego z dnia na dzień. Oddziałowa mi odmawia i mówi - nie. Jestem pielęgniarką. Dlatego pomyślałam o l4.

dlaczego? Bo mam stałą umowę. Nie zakładałam, że będę się mierzyć z niepłodnością i zajmie nam 4 lata staranie o ciążę.
Chętnie bym zmieniła.

dlaczego? Bo mam stałą umowę. Nie zakładałam, że będę się mierzyć z niepłodnością i zajmie nam 4 lata staranie o ciążę.
Chętnie bym zmieniła.
dlatego nie warto wszystko układać pod starania 🤷🏻‍♀️ jakbyś zmieniła pracę kilka lat temu, w nowej miałabyś już również umowę na stałe.

Co do L4, żaden szanujący się lekarz nie wystawi l4 bez powodu.

również uważam, że L4 na starania to jest przesada. Starania to nie choroba...
Też przez 3 lata uważałam, że to przesada po czym stwierdziłam, że nic w tym dziwnego nie ma. Mój cel jest najważniejszy.
Zapytam, najwyżej mi odmówi.
Myslalam, ze może któraś tutaj z dziewczyn ma podobne doświadczenia i mogłaby się podzielić.

Moja praca wyklucza wzięcia urlopu wypoczynkowego z dnia na dzień. Oddziałowa mi odmawia i mówi - nie. Jestem pielęgniarką. Dlatego pomyślałam o l4.
A na jaką jednostkę chorobową?
A jak teraz sie nie uda, to co? Co miesiąc L4 na starania?

Myslisz, że wszyscy w tej sytuacji biorą L4 na uprawianie seksu? :D a może to akurat dobry krok na jakąs relaksującą kapiel :p

reklama
A na jaką jednostkę chorobową?
A jak teraz sie nie uda, to co? Co miesiąc L4 na starania?

Myslisz, że wszyscy w tej sytuacji biorą L4 na uprawianie seksu? :D a może to akurat dobry krok na jakąs relaksującą kapiel :p
ciekawa jestem jak będą patrzeć w kadrach , że skoro nie można wziąć urlopu tydzień przed to będzie comiesięczne l4 od ginekologa xD

Do góry