reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zwariuje... płacz , noszenie, karmienie

Kochane czytam wasze rady analizuje i dalej nie wiem. Zmieniliśmy mleko zgodnie z zaleceniem pediatry. Mamy również syrop na refluks. Poprawy póki co nie widzę ale około 5 dnia powinna być poprawa. Jestem na diecie. Nie jem chleba, przetworów mlecznych, cytusow itp
Wczoraj zrobiła mi kupkę z żółto zielona... dzis tez zrobiła taka zotla z białymi granulkami. Gazy jak i kupki są mega śmierdzące. Póki co karmie mieszanie a ja nadal boli brzuszek widać. Czasem wydaje mi się ze meczy się przy cycu po jakimś czasie i odpuszcza a za chwile płacz parcie i chce dalej ale już nie może tak ssać jak wcześniej a mleko jest ... ulewa mega dużo czasem mysle ze wszystko co wypiła, przelewania w brzuszku tez często słyszę... obie jesteśmy zmęczone...
nie wiem czy mozna przy refluksie ale nam kazali np. masować brzuszek żeby te jelita troche zaczely pracować lepiej, moze rzeczywiście to kilka czynników się nalozylo na siebie, kolki same w sobie ponoc można złagodzić lekami od pediatry, ale juz na nie rozwinięte w pelni jelita chyba nie ma nic..my tez tak cierpielismy, syn zasypiał jak juz byl wykonczony płaczem..tylko na brzuchu.., radzę jednak jeszcze pojsc gdzieś do lekarza moze akurat cos ktos pomoże, ile Twoje malenstwo ma teraz? ponoc takie rzeczy przechodzą po 2 miesiącach, u nas po 3, nie liczac refluksu bo tego to nie wiem. Trzymam mocno kciuki, nie poddawajcie sie i bedzie w koncu dobrze. Poszukaj jak masz jak pomocy w rodzinie..bo niestety łatwo o wyczerpanie i ..depresje..

reklama
Masaż brzuszka przy refluksie odpada, ale można kłaść na brzuszku dużo, tylko niestety cały czas musisz mieć dziecko na oku żeby się nie zadławiło wymiotami...

Mleko najpierw było nan optipro evolia a teraz nan complet comfort. Kładę ja na brzuszek ale długo na nim nie poleży nie lubi. W nocy dzis znowu czadu dała. Obudziła się o 1 na jedzenie a zasnęła o 4... zobacze do końca tygodnia czy moja dieta coś dala i ten syrop ale z jednej strony sadze ze syrop czy witaminy co podaje są bez sensu bo przecież ulewa dużo. Widzę ze się spina by kupki czy gazy puszczać... niestety nie mam kogo prosić o pomoc bo mieszkam za granica.... skazani sami na siebie

Do góry