reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zupa tradycyjna czy zupa krem?

reklama
myślę że różnica polega tylko na tym kto co lubi. w tych zupach kremach można przemycić zwłaszcza dziecku jakiś nielubiony owoc, moja córka na przykład nie lubi zielonego groszku a zblendowany w zupie zjada. Do zupy z cukinii jej dorzucam groszek właśnie, do tego przepisu Zupa - krem z cukinii

Zgadzam się z opcją o przemycaniu :) a reszta co kto lubi, u nas zupa krem z dynii ale w wersji łagodnej + zupa z brokułów o dziwo daje radę i jest zjadana :)

Moje dziecko je takie i takie zupy. Nigdy nie zastanawiałam się nad różnicami. Osobiście mi bardziej smakują zupy krem. A już zwłaszcza zupa krem z kukurydzy. :-) :)

Nie potrafię tutaj stwierdzić czy bardziej smakują mi zupy tradycyjne czy może zupy krem Lubię zarówno te i te. Z tradycyjnych świetna jest:
zupa pomidorowa z makaronem
zupa kalafiorowa przepisy.pl/przepis/zupa-kalafiorowa
krupnik
szpinakowa

Jesli chodzi o zupy krem to lubię zupę z zielonego groszku, dyniową czy francuską.

Ostatnia edycja:
Ja najczęściej robię zupy kremy z różnymi dodatkami, żeby nieco zmienić ich konsystencję. Zupy w takim tradycyjnym wydaniu jem tylko od czasu do czasu

reklama
Zupy kremy jeśli ktoś ma termomiksa to już w ogole nie ma przy nich żadnej pracy. Wrzuca się warzywa, wlewa wody a reszta robi się sama :) Polecam inwestycję w ten sprzęt ;)

Do góry