reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zupa tradycyjna czy zupa krem?

Zgadzam się to mega wygodne. Ja niestety nie mam, ale u koleżanek widziałam jakie cudo z tego sprzętu :D

reklama
Jak ktoś ma problem z kolorem zupy krem to podrzucam od siebie kilka trików. Zalety: przemycenie dodatkowych super-produktów, urozmaicenie lub dostosowanie koloru zupy po to co dziecko chętnie je oczami :)
  1. Buraki: wyciśnijcie trochę soku z buraków i wlejcie go do zupy. Efekt? Piękny różowy kolor, aż oczy będą wypadać!
  2. Marchewka: startujcie marchewkę na drobnej tarce i wrzućcie do gotującej się zupy. Rezultat? Ognista pomarańczowa barwa, która od razu poprawia humor!
  3. Zielony groszek: jak chcecie uzyskać subtelny zielony odcień, dodajcie trochę mrożonego zielonego groszku. Gotujcie, aż stanie się miękki, i zobaczcie, jak magicznie zmienia kolor!
  4. Kurkuma: ta przyprawa to prawdziwy mistrz kolorów! Wystarczy dodać odrobinę kurkumy do zupy kremowej, a ona nagle zamieni się w słoneczny żółty płyn. Pamiętajcie tylko, żeby nie przesadzić, bo może być zbyt intensywnie!

Do góry