reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zostałem ojcem w wieku 17 lat

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

MateuszS

Zaciekawiona BB
W niedzielę dowiedziałem się od mojej dziewczyny że zostałem ojcem. Jestem na maksa podłamany dziecko planowałem ale dopiero po studiach. Byliśmy 2 razy w łóżku ale zawsze używaliśmy antykoncepcji. Martwię się ponieważ mamy niezbyt sprzyjający czas ciąży. Moja dziewczyna ma 17 lat mieszkamy razem w wynajętym przez naszych rodziców mieszkaniu. Mamy tam jakieś oszczędności ale nie wiem czy jest to wystarczające na początek. Został na jeszcze rok nauki. Boimy się szczególnie rozmowy z rodzicami szczególnie mojej dziewczyny. Myślę nad oświadczynami ale nie wiem czy jest to dobry moment. Boję się o nas bo jest to trudna sytuacja dla nas dwoje. Boję się o moją dziewczynę czy jest gotowa na poród czy dziecku się nic nie stanie przez młody wiek matki. Dziecko mamy zamiar wychowywać. Tylko nie wiem co ze szkołą oboje chcielibyśmy skończyć tą w której jesteśmy. I tutaj zapytanie do dziewczyn/kobiet które miały taką sytuację. Jak wygląda nauka?

reklama
Rozwiązanie
Ale skoro uważasz że to trol to po co tracisz swój czas na powtarzanie tego jak mantrę? :) ja nie wiem czy ta historia jest prawdziwa czy nie, tak samo jak wszystkie na forum, w internecie można napisać co tylko się chce, ale odpowiadając zakładam że to prawda ;) po to że ktoś może będzie kiedyś w podobnej sytuacji i będzie chciał przeczytać. Sama kiedyś czytałam takie tematy

Po pierwsze, nigdzie nie napisałam, że to troll, dopiero staram się to ustalić.
Po drugie, po to tracę swój czas, żeby właśnie trolla zdemaskować, usunąć z forum i zablokować temat.
Gdyby autorowi zależało tylko na konkretnych odpowiedziach, wątek by brzmiał "Wpadłem w wieku 17 lat, jak powiedzieć rodzicom i jak wspierać partnerkę w tym trudnym czasie?"...
A brat jak zaplanował swoją "akcję"?
Jak chce powiedzieć rodzicom?
Chce się żenić ze swoją dziewczyną?
Czy jego dziewczyna się uczy?

reklama
Ale z tego co wiem to wątek nie został założony na temat wspólnego mieszkania od 2 lat mając 15 lat 400km od rodziców tylko o to że ich antykoncepcja zawiodła.

Z resztą każdy kto ukończył gimnazjum ma prawo wybrać szkole tam gdzie chcą więc w czym problem? Ja nie widzę żadnego problemu i podstępu w tym poście.

Nie znam wynajmującego, który wynająłby mieszkanie dziecku lat 15. Nie wiem nawet czy to jest zgodne z prawem by 15latki mieszkały same.

A teraz jeszcze brata dziewczyna też jest w ciąży 😂😂😂

Fake!

Nie znam wynajmującego, który wynająłby mieszkanie dziecku lat 15. Nie wiem nawet czy to jest zgodne z prawem by 15latki mieszkały same.

A teraz jeszcze brata dziewczyna też jest w ciąży [emoji23][emoji23][emoji23]

Fake!
I co w tym zabawnego?

Żal z dupy ściska że oni mieszkają razem mimo młodego wieku a ty byłaś ciągle pod nadzorem rodzicow[emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787] teraz się pośmiej.

I co w tym zabawnego?

Żal z dupy ściska że oni mieszkają razem mimo młodego wieku a ty byłaś ciągle pod nadzorem rodzicow[emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787] teraz się pośmiej.

Jaka to frajda dla 15latków prowadzić samodzielnie gospodarstwo domowe, sprzątać, gotować, etc.? To raczej należałoby współczuć, bo to z wolnością nie ma nic wspólnego. Nie trzeba mieszkać samodzielnie by uprawiać seks.

I co w tym zabawnego?

Żal z dupy ściska że oni mieszkają razem mimo młodego wieku a ty byłaś ciągle pod nadzorem rodzicow
emoji1787.png
emoji1787.png
emoji1787.png
emoji1787.png
teraz się pośmiej.
Zabawne jest to że Ty nadal wierzysz że ten wątek jest prawdziwy mimo iż autor nie potrafi racjonalnie odpowiedzieć na ani jedno pytanie 😂
Specjalnie zadałam PODCHWYTLIWE pytanie bo wiadomo jak jest sam pęcherzyk to serce jeszcze nie bije 😂
- A słyszeliście już bicie serca, tętno płodu czy pęcherzyk na jakim etapie jest Wasze dziecko? -ja
Odpowiedz - tak
A więc sama wyciągnij wnioski albo przeczytaj cały wątek jeszcze raz aby zobaczyć ile jest pytań bez odpowiedzi . już nie wspomnę o tym że autor nie wie czy będzie pełnoletni gdy dziecko się urodzi😉😉😉 a no ciężko spojrzeć na datę porodu a datę swoich urodzin?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
I co w tym zabawnego?

W PL dziecko lat 15 MUSI mieszkać pod opieka osoby dorosłej. Niekoniecznie rodzica, bo może opiekę powierzyć komuś, ale dziecko nie może mieszkać samo. To nielegalne.

Masz dzieci? Zostawiłabyś swoje bez opieki? I tu nie chodzi ani o nadzór ani o zaufanie. Poza tym związek od 6 klasy podstawówki? 13 lat, serio?

Jaka to frajda dla 15latków prowadzić samodzielnie gospodarstwo domowe, sprzątać, gotować, etc.? To raczej należałoby współczuć, bo to z wolnością nie ma nic wspólnego. Nie trzeba mieszkać samodzielnie by uprawiać seks.
A co z rodzicami będziesz to robic[emoji1787][emoji1787] wybrali taka szkole rodzice się na to zgodzili więc co ci do tego?

Pomysl w ten sposób że jak mieszkają już razem 2 lata i im nie przeszkadza że muszą gotować sprzątać zajmować się domem od najmłodszych lat to uczą się odpowiedzialności i życia. Będzie im lepiej wejść w życie a nie tak jak do tej pory nie które nawet pralki nie potrafią włączyć bo mieszkają z mamusia i mamusia wszystko zrobi.

A po drugie gdyby im coś nie pasowało nie podobało się to by wzieli np zmienili szkole i wprowadzili się spowrotem do swoich rodziców a tego nie zrobili więc pasuje im mieszkanie razem. To jest i wyłącznie ich sprawa a nie nasza. Chłopak napisał post żeby jakieś wsparcie dostać a tu tyle języków z jadem żmij zamiast dobrego słowa i wsparcia.

W PL dziecko lat 15 MUSI mieszkać pod opieka osoby dorosłej. Niekoniecznie rodzica, bo może opiekę powierzyć komuś, ale dziecko nie może mieszkać samo. To nielegalne.

Masz dzieci? Zostawiłabyś swoje bez opieki? I tu nie chodzi ani o nadzór ani o zaufanie. Poza tym związek od 6 klasy podstawówki? 13 lat, serio?
13 lat? Matematyka się kłania. Są razem od 6 klasy podstawówki a mają teraz 17 lat więc jakie 13 lat?

Do 6 klasy się idzie mając 12-13 lat a mieszkają ze sobą od 15r.z czyli 2 lata.

A tak dla przykładu co w tym dziwnego że od tak młodego wieku są razem? Moja mama była z moim ojcem od 14r.z i są do tej pory razem i mam 5 rodzeństwa i moja mama jest już 30 lat po ślubie najstarsza siostra ma 31 lat w tym roku. Więc wszystko możliwe.

Ostatnia edycja:
Zabawne jest to że Ty nadal wierzysz że ten wątek jest prawdziwy mimo iż autor nie potrafi racjonalnie odpowiedzieć na ani jedno pytanie [emoji23]
Specjalnie zadałam PODCHWYTLIWE pytanie bo wiadomo jak jest sam pęcherzyk to serce jeszcze nie bije [emoji23]
- A słyszeliście już bicie serca, tętno płodu czy pęcherzyk na jakim etapie jest Wasze dziecko? -ja
Odpowiedz - tak
A więc sama wyciągnij wnioski albo przeczytaj cały wątek jeszcze raz aby zobaczyć ile jest pytań bez odpowiedzi . już nie wspomnę o tym że autor nie wie czy będzie pełnoletni gdy dziecko się urodzi[emoji6][emoji6][emoji6] a no ciężko spojrzeć na datę porodu a datę swoich urodzin?
A ty odpowiadasz na każde pytania na forum? Bo ja nie.

Sam napisał że byli u lekarza i jest to 5tydzien. Więc bez sensowne są Twoje pytania. Tym bardziej że chłopak się może jeszcze nie znać w tych sprawach dlatego ci odpisał ogólnikowo że tak.

Jak bym miała być na forum i każdego uważać za trolla bo posty są nie prawdziwe to to forum by nie istniało.

Po co wam takie szczegółowe pytania i odpowiedzi? Książkę piszecie jeśli tak to opuść jedna stronę i pisz dalej.

reklama
A ty odpowiadasz na każde pytania na forum? Bo ja nie.

Sam napisał że byli u lekarza i jest to 5tydzien. Więc bez sensowne są Twoje pytania. Tym bardziej że chłopak się może jeszcze nie znać w tych sprawach dlatego ci odpisał ogólnikowo że tak.

Jak bym miała być na forum i każdego uważać za trolla bo posty są nie prawdziwe to to forum by nie istniało.

Po co wam takie szczegółowe pytania i odpowiedzi? Książkę piszecie jeśli tak to opuść jedna stronę i pisz dalej.
Z pewnością...😂 w 5 tygodniu w większości przypadkach lekarz jest w stanie określić tylko czy jest pęcherzyk dlatego się chodzi w granicach 7-8 tygodnia aby usłyszeć bicie serca a są przypadki gdzie nawet i w 7-8 nie ma jeszcze serduszka. Ja już pasuje w tym temacie ponieważ dla mnie jest zakończony. 😉a Ty nadal wiesz we wszystko co tutaj jest napisane mimo podanych twardych argumentów. I tak jak wyżej koleżanka napisała to jest nielegalne🚫 ponieważ dzieci MUSZĄ być pod opieką osoby dorosłej

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry