reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZOSTAŁAM MAMĄ ♥ - o zdrowiu, opiece i pielęgnacji dzieci

Ann my widzę jedziemy na tym samym wozku.
wczoraj zaliczylismy pediatrę i SOR.
Igus od środy jest na mleku bez laktozy, w czwartek byliśmy na szczepieniu- miał 5 w 1, wze i na pneumokoki. Piątek był spokojny a zaczęło sie w sobotę o 2. Igus ciagle płacze steka, wygina się jak paragraf nic go nie uspokaja.
Brzuszek miękki baku puszcza. W szpitalu doktor go zbadała pobrała krew obejrzała brzuszek i stwierdziła że poza niska hemoglobina jest ok.
Jedyny pomysł to być może śladowe ilości laktozy ktore mogs byc w nowym mleku mu nie służą. My z W zglupielismy, myśleliśmy że może jeszcze po szczepieniu tak sie zachowuje ale podobno nie ma takiej opcji. Młody chętnie je więc nie wiem co jest grane, właśnie śpi ale to bardzo niespokojny sen.

Ann ty lec do pediatry. Nawet jak ma rota to nie musi byc w szpitalu. Tylko trzeba dopajac np. Gastrolitem żeby się mała nie odwodnila.

reklama
mea na te herbatkę z kopru uważaj bo czasami ona może więcej biedy narobić niż pożytku

Mysza rumianek może uczulać też
on zawiera takie drobinki które zostają na ciele, ja bym chyba normalnie przemywała wacikiem przegotowaną wodą i tyle

Bo to wiecie dziewczyny we wszystkim trzeba zdrowego rozsądku uzywać. Kiedyś na problemy brzuszkowe stosowali herbatkę koperkową, potem ze ona moze więcej krzywdy narozbić niż pozytku. To samo z rumiankiem - a prawda jest taka że każde dziecko jest inne i trzeba poprostu obserwować, co pomaga a czego zdecydowanie nie uzywać.

w sumie trochę niejasno napisałam, to sis zaczęła wymiotować itd. teraz tylko strasznie się boimy, ze się zaraziliśmy :(
dziewczyny Wasz dzieci też tak bardzo marudzą PO jedzeniu?

ann moja Kuleczka jak nie doje to marudzi strasznie , albo jak jej się nie odbije i wtedy pomaga leżenie na brzusiu bo ,, beka jak stara,,:) i po marudzeniu ani śladu...

nadalka, mam pytanko, bo wiem, ze Ty ważysz małą a karmisz tylko mm... masz takie dni, że nie przybiera wcale? kurczę, dziś zważyliśmy bąbla a tu taka sama waga jak 2 dni temu... chyba muszę ją ważyć rzadziej, bo zeświruję ;)

przed chwilką mała spała 6h :O ciekawe co będzie robić w nocy.... hmm...

reklama
nadalka, mam pytanko, bo wiem, ze Ty ważysz małą a karmisz tylko mm... masz takie dni, że nie przybiera wcale? kurczę, dziś zważyliśmy bąbla a tu taka sama waga jak 2 dni temu... chyba muszę ją ważyć rzadziej, bo zeświruję ;)

przed chwilką mała spała 6h :O ciekawe co będzie robić w nocy.... hmm...

ann , ja swoją ważyłam na wizycie, nie mam w domu wagi ;p
teraz będziemy mieli wizytę ok 10. bo idziemy po skierowanie na bioderka, więc powiem ci co i jak

a po za tym położna (czy lekarka :confused:) mówiła ci żeby ważyć raz na tydzień, zaraz będziesz bita :-p

Do góry