reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZOSTAŁAM MAMĄ ♥ - o zdrowiu, opiece i pielęgnacji dzieci

ania-aneczka a dajesz Emilce kropelki typu bobotic? czy inne?
mleko modyf jest ciężkostrawne na początek i zanim się brzuszek przyzwyczai to musi to potrwać
nie wiem jak inne ale u mnie na ulotce pisze ze bobotic ma najwyzsze stęzenie simeticonu i u mnie przy zuzi to pomagało i teraz przy Hani daję i pomaga ale nie zawsze daję tylko jak widze że już mocno się pręzy

reklama
Mój Cezary jest tylko na piersi i ma tak samo jak Emilka... serce mi się kraja, wczoraj cały dzień płacz włącznie ze spacerem na którym dotychczas zawsze spał. Dziś jest trochę lepiej i po wczorajszej akcji kupiłam te krople na D podałam dotychczas 2 razy nie wiem czy to ich wpływ ale mały jakby spokojniejszy. Mam nadzieję, że przyniosą mu ulgę, bo wczoraj od 5 była jazda koło 18 już płakałam razem z nim...

dziewczyny a na co jest ten bobotic?? na gazy i kupki zeby lepiej szło? maja nie płacze przy kupie alesie strasznie prezy :no: widac ze cos ja meczy,czasem nawet ja obudzi.....
ja mam dzisiaj masakre.....od 5 rano mała praktycznie nie spi:-:)-:)no::no: co chwila chce cyca....i tak wrzeszczy ze musze jej dac....poje troche a potem przysypia ale jak ja tylko rusze to ryk :-:)-:)-( nie dziala smoczek, absolutnie nic.... kilka razy udalo sie ja polozyc to po 10 min ryk....ja juz nie wiem jak sie nazywam i najchetniej rwalabym wloosy z glowy :no::no::-:)-(

Joasiu ja mam Espumisan i daję , ale i tak się pręży. Ale dziś podałam pod rząd mleko mm żeby sprawdzić i jest póki co o niebo lepiej tylko kupki nie było od rana. ale będę obserwować.

U mnie nawet bobotic nie dziala...:confused: Mnie kazala lekarka dawac go trzy razy dziennie po 8 kropli... Ale tak jak mowie... Nie ma po nim roznicy.:no:

Anja, a jakbyś zmieniła kropelki??? Pamiętam przy Igorku, ze zaczęliśmy od Infacolu- nie pomagał i kupilam Espumisan i po nim było dobrze.

Sabib
, tak te kropelki są na gazy, wzdęcia
:tak:

reklama
Sabib nasze małe są w okresie skoku rozwojowego więc jedzenie zajmuje im więcej czasu. I myślę, że ta pogoda jeszcze się do tego dokłada, bo moja Jagusia też co godzinę pić wczoraj chciała. Ja odstawiłam nabiał i daję Delicol i nie wiem co działa ;-) ale koszmarny ból brzucha się nie powtórzył:-) Prężenie i wybudzanie to niestety normalne póki co :-( U nas położna mówiła żeby mimo wszystko próbować jak najmniej ingerować lekami i innymi metodami więc powoli próbuję włączać nabiał i zmniejszać ilość Delicolu i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Do góry