reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZOSTAŁAM MAMĄ ♥ - o zdrowiu, opiece i pielęgnacji dzieci

u nas tez po kapaniu dramat. Nie spi prezy sie... przejedzona jest... nie wiem co z nią zrobic. Najchetniej spi w wozku na dworze no ale jak ja teraz uspic :eek: ehh chwile polezala i znowu nozki podkurcza :-(

reklama
u nas tez po kapaniu dramat. Nie spi prezy sie... przejedzona jest... nie wiem co z nią zrobic. Najchetniej spi w wozku na dworze no ale jak ja teraz uspic :eek: ehh chwile polezala i znowu nozki podkurcza :-(
Na prawdę z ręką na sercu i z doświadczenia polecam espumisan, a co do uspania - próbowałaś może pobujac w domu w wózku - może pomoże, albo weź się połóż z dzidzią na swoich cycusiach poczuje ciepło i spokój i może zaśnie.

w tygodniu bedzie położna to jej zapytam co z tym oczkiem : )

a z kolkami i prężeniem poradziliśmy sobie w 2h , sposobem bez tabletek i innych kropelek :cool2:
B. nagrzał żelazkiem pieluszkę tetrową jedną pod plecki drugą na brzuszek , i przy tym masował palcami brzuszek ... i koniec kolki , jedną taką miała , wybączyła się i na razie tfu tfu odpukać nic się nie dzieje ;-)

Dziewczyn jestem 3 tygodnie po porodzie i nadal mam tę kreskę brązową na brzuchu. Czy wy też ją macie i wiecie kiedy ona zejdzie?
I drugie pytanie. Masakrycznie się w nocy pocę...budze się kilka razy zmienić piżamę...normalnie woda ze mnie leci, włosy mokre. Też tak macie? ;)
I czy wiecie czy jak się karmi to można brać witaminy jakieś typu rutinacea czy lepiej np. te co w ciązy typu pregna plus

ania-aneczka kreska może być nawet dość długo a jak się karmi to tym bardziej to tak samo jak z tą otoczką brązową wokół sutka że się ona powiększa
a co do witamin to się bierze takie jak dla ciężarnych tylko nie wiem czy sa już takie co się bierze po porodzie :)

a co do kropelek typu espumisan itd to one sa od 1 miesiąca czasami już można podać jak dziecię ma jakies 2,5 tyg w wyjątkowej sytuacji :)

Herbatki HIPP też od 1 miesiąca, a w szpitalu położne Adzie podawały jak miała gazy, wiadomo mniejsze steżenie, ale Espumisan można spokojnie podać też w mniejszym steżeniu. Wolę to niż dziecko ma sie męczyć.

ania aneczka - ja jeszcze w ciaży a też cała mokra jestem w nocy:baffled:

reklama
ja się nie pocę, ale poprzednio chyba się pociłam, kreski nie miałam i nie mam

była położna z NFZ, przyjdzie jeszcze 3 razy. Ulewaniem mam się nie stresować hmmmm

stwierdziła u Alicji twardy brzuszek, czyli witaj kolko!

Do góry