reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZOSTAŁAM MAMĄ ♥ - o zdrowiu, opiece i pielęgnacji dzieci

Ja zamówiłam ten najmniejszy sudokrem. Siostra B. polecała mi taką maść robioną na bazie lanoliny i czegoś tam czegoś tam. Jak się Ada urodzi to wezmę od niej przepis i będę tę maść stosować.

reklama
kaliope tylko bron boże tormentiol do codziennego użytkowania
i tak samo myślę sudocrem tylko w razie wypadków
a tak to łagodniejsze maści no i częste wietrzenie pupci :tak:

Ja nie wiem, ale tak mi się wydaje, ze taki kremik nawilżajacy to własnie ochroni skórę przed nadmierną wilgocią jaka panuje w pieluszce. bo takie małe dziecko to sika co chwilkę, nie mówiąc o kupie, po której sie przebiera pieluszkę odrazu. Puder namiknie i taka papa z tego się robi i chyba pory skóry się bardziej zatykają.

joasiah- tak wiem, sama napisałam, że nie zamierzam sudocremu smarować przy każdej zmianie tylko w awaryjnej sytuacji
nastawiałam się raczej na bepanten albo coś z apteki, a czytałam, że smarowanie przy każdej zmianie pieluszki nawilża i zapobiega powstaniu odparzeń

Potrzebuję Waszej pomocy. Muszę sporządzić listę takich ważniejszych rzeczy, które Wy możecie sobie dokupić po porodzie. Ja jednak muszę się zabezpieczyć, bo wiadomo, że w UK jest tylko paracetamol. Proszę o pomoc, co jeszcze może się przydać z takich bardziej aptecznych:
- sól morska do nosa
- czopki viburcol
- bobotic (ja akurat ten wezmę)
- vit K i D
- czopki glicerynowe
Pustka w głowie... Co np na lekkie przeziębienie, na gorączkę? Macie jakieś sprawdzone specyfiki? Nina praktycznie nie chorowała....

Ostatnia edycja:
coś osłonowego np. Acidolac,
maść majerankowa do noska,
nurofen (w czopku/ syropie),
euphorbium (mocniejsze niż sól morska)

Ja mogę polecić maść Bepanthen, jest też dobra do popękanych brodawek na początku. Zamiennie do pupci używałam też kremu bambino i nivea.

Mysza1984 niestety nie pomogę moja córka 1szy raz zachorowała mając pół roku, a wtedy to już więcej leków można stosować niż np. do 1szego miesiąca......

reklama
Do góry