reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zoltaczka fizjologiczna

My jeszcze dzis walczymy z zoltaczka - mala ma 3,5msc.
Najpierw byla nswietlana w 3 dobie, pozniej w lozeczku cieplarnianym lezala. Po 8 dniach wyszlysmy ze szpitala z poziomem 10,5. Po tygodniu znow wzrosla i znow szpital i naswietlanie. Po 2msc poziom 9 i w szpitalu dosatalwala lek, ktory nic jej nie zbil zoltaczki. Dostala mieszanke 2 lekow i troche drgnelo. Zoltaczka nie schodzila, bo mala niedokrwistosc (produktem ubocznym rozpadajacych sie krwinek jet bilubiryna, wiec ciezko walczyc z zoltaczka)

Wazne jest jaki jest stosunek bilubiryny posredniej i bezposredniej.

Za tydzien kontrolujemy znow posiom bilubirny.... moze juz bedzie blizej normy...

A nam w szpitalach powiedzieli,ze tak naprawde nie ma dowodow na to,ze odsatwienie dziecka od piersi zmniejsza objawy zoltaczki i kazali mi dalej karmic...

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny powiedzcie mi, kuba ma miesiac i dwa tygodnie temu mial badana krew.Miał 6.07 zółtaczki, lekarz dal mu skierowanie za miesiac znowu na pobranie krwi...czy ona znikinie?czy sie pogłebi? o co chodzi z ta zółtaczka?6.07 to duzo?:-(

Nam jeszcze (3,5msc)nie zniknela... nawet po 3 seriach naswietlaniach i serii lekow.. Teraz jest juz koncowka tej zoltaczki. Nam zwracali uwage na stosunek bilubiryny posredniej i bezposredniej. I on byl dla lekarzy niepokojacy.
W wieku 1,5msc mala miala bilubiryne ponad 10.
Lekarze zdiagnozowali u malej cholestaze przez ta zoltaczke... Nie wiedzialm,ze takie male dzieci moga ja miec???

jednak moja córcia ma żółtaczke badanie aparatem naskórnym wykazało 4-5 ale trzeba zaznaczyc ze u 2 miesiecznego dziecka badanie takim aparatem jest nie wiarygodne dla tego jutro ide na badanie krwi i moczu

Witaj,

zastanawiasz się jak domowymi metodami możesz zwalczyć żółtaczkę poporodową u swojego dziecka? Mamy dla Ciebie świetne rozwiązanie!

Jako firma zajmujemy się wypożyczaniem lamp do naświetlania żółtaczki poporodowej u noworodka. Bez stresu związanego z pobytem w szpitalu, zapewniając komfort sobie i swojemu dziecku możesz poddać dziecko fototerapii w domowych warunkach, unikając szpitali i powikłań związanych z pobytem, zapewniając wysoki efekt terapeutyczny.

Jeżeli nie jesteś pewien, czy Twoje dziecko cierpi na żółtaczkę, a chciałbyś to sprawdzić mamy do dyspozycji bilirubinometr, dzięki któremu bez wychodzenia z domu, bez narażania dziecka na stres i dyskomfort związany z pobieraniem krwi, poznasz wynik badania w kilka sekund.

W razie dodatkowych pytań, zachęcam do odwiedzenia naszej strony internetowej www.fototerapianoworodkow.pl, lub kontakt tel.: 502 242 393​

Do góry