Pomóżcie.. Moj synek ma 3,5 miesiaca. Od niedawna zaczęłam wprowadzac mleko modyfikowane bez laktozy, poniewaz stwierdzono u synka nietolerancje disacharydow (do tej pory karmilam piersia) wybralam mleko Enfamil 0 lac. W ciagu doby mam 3 karmienia mlekiem modyfikowanym i 3 lub 4 karmienia piersia (podaje dodatkowo kropelki delicol).
Niestety po tym mleku moj synek duzo ulewa i wymiotuje, na poczatku myslalam ze przyczyna jest za duza porcja zalecana przez producenta, ale zmniejszenie porcji i tak nic nie dalo, caly czas ulewanie i wymioty zaraz po zjedzeniu mleka.
Co mam zrobic? Zmienic mleko? Jak tak to na jakie i jak to zrobic? Czy Bebilon pepti 1 dha bedzie odpowiednim mlekiem?
Co polecacie? Czy moze któraś z was miala podobna sytuacje?
Niestety po tym mleku moj synek duzo ulewa i wymiotuje, na poczatku myslalam ze przyczyna jest za duza porcja zalecana przez producenta, ale zmniejszenie porcji i tak nic nie dalo, caly czas ulewanie i wymioty zaraz po zjedzeniu mleka.
Co mam zrobic? Zmienic mleko? Jak tak to na jakie i jak to zrobic? Czy Bebilon pepti 1 dha bedzie odpowiednim mlekiem?
Co polecacie? Czy moze któraś z was miala podobna sytuacje?