reklama
olka11135
Fanka BB :)
Cześć. Czy dyrektorka żłobka może zadecydowac, że dziecko nie nadaje się do żłobka bo ma ciężko z adaptacja i płacze przez cały miesiąc?
Jeżeli ma odpowiednie kompetencje to moim zdaniem tak
ZielonaMamma
Nie wszystkie dzieci dojrzewają do żłobka w tym samym czasie. Płacz przez miesiąc w placówce jest zdecydowanie sygnałem alarmowym, a osoba pracująca z dziećmi zazwyczaj potrafi to ocenić.
Nie wszystkie dzieci dojrzewają do żłobka w tym samym czasie. Płacz przez miesiąc w placówce jest zdecydowanie sygnałem alarmowym, a osoba pracująca z dziećmi zazwyczaj potrafi
Dziecko ma już 2 latka i sądziłam, że trochę łatwiej będzieNie wszystkie dzieci dojrzewają do żłobka w tym samym czasie. Płacz przez miesiąc w placówce jest zdecydowanie sygnałem alarmowym, a osoba pracująca z dziećmi zazwyczaj potrafi to ocenić.
ZielonaMamma
Mam znajomych rodziców, którzy 3,5-latkę wypisali z przedszkola, bo nie mogła się zaadoptować. Poszła rok później i wtedy już jak ryba w wodzie, bez problemów.Dziecko ma już 2 latka i sądziłam, że trochę łatwiej będzie
2 latka to wciąż maluszek.
olka11135
Jeśli dyrektor placówki ma odpowiednie kompetencje, były podejmowane próby wsparcia dziecka i wdrożone różne pomysły żeby wesprzeć dziecko i nadal nie widzi w dziecku gotowości to uważam, że może
Aaaaaa

Zazuu
szukałam nawet jakiegoś wątku gdzie tu się plotkuje ale nie umiemAaaaaakogo ja tu widzę

Bibi89
Bo tutaj już się nie plotkujeszukałam nawet jakiegoś wątku gdzie tu się plotkuje ale nie umiem![]()

reklama
Bibi89
Teraz się tylko klepie po pleckachszukałam nawet jakiegoś wątku gdzie tu się plotkuje ale nie umiem![]()