reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Żłobek w Warszawie

Witam wszystkich serdecznie może znacie dobre przedszkole w W-wie a najlepiej wola/centrum - chciałam podpytać też o przedszkole na twardej
Mój maluch od września zacznie uczęszczać - tylko jeszcze nie wiem gdzie a to już ostatni dzwonek na podjecie decyzji Pozdrawiam

ja slyszalam ze Akademia Usmiechu jest bardzo dobrym przedszkolem polecja mi te przedszkola znajomi zobacz sama http://www.przedszkola.pl placowki znajduja sie w Centrum i tez na Zoliborzu

reklama
Witajcie!
Trafiłam na to forum, gdyż próbuję pomóc mojej siostrze znaleźć przedszkole czy klubik malucha dla 2,5-latka.Nie chodzi o opiekę całodzienną, ale o przyzwyczajenie go do grupy dzieci, a dla mojej siostry o chwilę wytchnienia i możliwość powrotu do pracy. Zorientowałam się, ze klubiki i przedszkola (prywatne, przyjmujące maluchy) w okolicy Żoliborza są drogie i zajęte. W końcu trafiłam na przedszkole niepubliczne Towarzystwa Przyjaciół Dzieci z filią na Promyka 5 (koło placu Wilsona). Podobno miło, małe grupy do 15 osób, doświadczenie TPD w opiece nad dziećmi. I mały problem: filia nie została w tym roku otwarta z braku chętnych. Czy to możliwe, czy tylko niewystarczająca reklama? Wydawało mi się, że sporo rodziców szuka miejsca w naszej okolicy dla swoich maluszków? Czy macie może jakieś "typy" na przedszkole w okolicy? A może ktoś jest w podobnej sytuacji - może udałoby się zebrać grupkę dzieci, by otworzyć na nowo filię na Promyka?

Witam mam pytanie. Mój problem polega na tym,że chciałabym oddać dziecko do żłobka i podjąć prace a słyszałam ze nie mogę oddać dziecka do żłobka bo nie pracuję. Wiec jak mam znależć prace z dzieckiem, jak nawet na rozmowy nie moge pojechać bo nie mam go z kim zostawić. Dziadki sa w tym wieku ze sami pracują i maż tez jest w pracy. POMOCY

Witam, ja polecam Mini Akademie Elfik z Pruszkowa. Bardzo podoba mi się jak pracują tam z dziećmi. Tam jest żłobek i przedszkole.

Sunshine Academy to żłobek i przedszkole. Mieści się na Żoliborzu, blisko placu Wilsona. Zapraszamy do nas dzieci w wieku od 1 do 3 lat. Prowadzimy też zapisy do grupy przedszkolnej.

tel. 606 969 321

Najmłodszym zapewniamy:
- bezpieczeństwo,
- ciepłą, domową atmosferę,
- troskliwą i profesjonalna kadrę,
- ciekawe zajęcia dydaktyczne.

Przedszkolakom dodatkowo zapewniamy:
- edukację przedszkolną realizowaną w systemie dwujęzycznym: polskim i angielskim,
- program obejmujący podstawę programową MEN-u i wykorzystujący elementy pedagogiki uznanych metodyków,
- indywidualne podejście, budowanie poczucia własnej wartości i skuteczności, wspomaganie rozwoju społeczno - emocjonalnego,
- zajęcia dodatkowe: plastyczne, muzyczne, sportowe oraz warsztaty teatralne.

Na wszystkich czekają smaczne i zdrowe posiłki, ciekawe zajęcia dydaktyczne dostosowane do wieku, zabawki i pomoce edukacyjne oraz słoneczny ogródek.

reklama
Ja zapisalam do Przedszkola Bajkowy Świat na szlenkierów. Przedszkole fajne obsługa również poza jedna pania. :)
Generalnie Przedszkole spełnia wymogi malych dzieciaczkow ale jeden minus otwarte do 17:00 !
(Mysla ze rodzice pracuja 8-16 pn-pt.) jakis error :) przepisuje dzieciaczka wlasnie do takiego przedszkola ktore jest czynne do 17;30 dodam ze zlobki sa otwarte do 18:00 -ej na Woli

Do góry