reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Źle wyniki

reklama
Konsultowalas z ginekologiem co w takiej sytuacji robić? Przepisze jakieś leki żeby ten mocz się unormował

Co może oznaczać coś takiego wynik :
Leukocyty 50-70
Erytrocyty 5-10 do tego powtórzyłam wynik a tam
Kryształy szczawianu wapnia B. Liczne
Ketony 15.00

Ja też miałam złe wyniki moczu. Lekarz powiedział że w ciąży to częsta przypadłość. Kazała zakwaszac mocz i brać urosept ( jest ziołowy be recepty)3 razy dziennie po 2 tabletki za każdym razem z witaminą c. Oprócz tego możesz jeść żurawinę i pić z niej sok. No i koniecznie skontaktuj się z lekarzem bo może potrzebny antybiotyk. Ja brałam 3 razy w czasie ciąży monural. Dziecko urodziłam zdrowe. Powodzenia

reklama
A masz problem z jedzeniem? Ketony w moczu pojawiają się przy cukrzycy, gdy jesz za mało posiłków.

Szczawiany wapnia zaś mogą świadczyć o kamicy nerkowej - nie boli Ciebie brzuch? Moim zdaniem powinnaś zbadać kreatyninę z krwi, bo dodając do tego podwyższone leukocyty może sugerować problem z nerkami. Do rozważenia - wizyta u urologa (ale może niech o tym gin zdecyduje)

edit. Nie wiem jak na podstawie tych wyników, dziewczyny wskazują na infekcję - ale może o czymś nie wiem.

Ostatnia edycja:
Do góry