reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Złe wyniki testu Pappa, amniopunkcja, ciąża po 35r.

reklama
13 tydz. ciąży: badania USG w normie: widoczna kość nosowa, NT 2,4 mm itp. Test Pappa bardzo zły wynik: trisomia 18 1:16, trisomia 13 1:82 /wiek 38. Jestem po amniopunkcji, czekam na wynik. Chciałabym nawiązać kontakt z osobami o podobnym doświadczeniu.
U mnie było odwrotnie. Usg wyszło źle bo przezierność karkowa 2.9. PAPPA wyszła dobrze, dużo mi wiek obniżył. Córka urodziła się zdrowa.
Amnipunkcje miała teściowa, bo ciąża w wieku 38 lat i ze względu na to ze w bliskiej rodzinie mamy ZD. Nikt jej nie poinformował o ryzyku badania (8 lat temu ) na szczęście dziecku nic się nie stało.
Mam nadzieję że u Ciebie to też tylko niepotrzebny stres a badanie wyjdzie dobrze.

U mnie było odwrotnie. Usg wyszło źle bo przezierność karkowa 2.9. PAPPA wyszła dobrze, dużo mi wiek obniżył. Córka urodziła się zdrowa.
Amnipunkcje miała teściowa, bo ciąża w wieku 38 lat i ze względu na to ze w bliskiej rodzinie mamy ZD. Nikt jej nie poinformował o ryzyku badania (8 lat temu ) na szczęście dziecku nic się nie stało.
Mam nadzieję że u Ciebie to też tylko niepotrzebny stres a badanie wyjdzie dobrze.

Dziękuję Elena za twój komentarz. Pierwsze 3 dni po zabiegu przyniosły ogromny stres. Na szczęście minął tydzień i wszystko ok. Ale na wszelki wypadek żyję na mocno zwolnionych bateriach. Mój wiek też miał ogromny wpływ na wynik badań pappa (38). Pozdr i życzę miłego dnia.

reklama
reklama
Do góry