reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zła cytologia w ciąży

Kajaczek245

Zaangażowana w BB
Miasto
Kraków
Hej dziewczyny, 9tc, kiepska cytologia - candida, bakterie oraz stan zapalny. Na szczęście wszystko nie nowotworowe, ale i tak sie bardzo martwię czy to nie będzie miało wplywu na dziecko? Jak u Was było? Mam antybiotyk dopochwowo na 6 dni. Bede wdzięczna za pozytywne historie. Pozdrawiam

reklama
W ciąży dużo łatwiej o wszelkie infekcje. Jak antybiotyk nie pomoże zrób posiew z antybiotykogramem, by wziąć celowane leczenie.
Wydaje mi się, że przy ciąży bardziej niebezpieczne będą choroby wirusowe. Także Twoja cytologia jak na ciążę wcale nie jest taka zła ;-)

Też jestem w ciąży. W cytologii mi wyszedł stan zapalny. Lekarz od razu zrobił mi posiew szyjki macicy. Z posiewu klabsiella i e.coli. Od razu wydrążył leczenie antybiotykami i to niezbyt bezpiecznymi w ciąży, ale lekarz mówił, że każdy antybiotyk bezpieczniejszy niz bakterie. W sumie wzięłam 2 antybiotyki doustne i 3 dopochwowe. Przy okazji jeszcze nabawiłam się candidy. Póki co 28 tydzień ciąży, biorę jeszcze globulki i znów będzie sprawdzane czy wszystko ok. Szyjka na szczęście trzyma póki co mimo tych infekcji. Najważniejsze by szybko wdrążyć leczenie , by szyjka trzymała no i żeby do porodu to wyleczyć.

Dodam , że o tych bakteriach też dowiedziałam się na początku ciąży, a z badań USG i echo serca wynika , że z maluszkiem wszystko ok. Trzymam kciuki za Was ! :)

Do góry