reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zgłoszenia do Listy Lipcowych Mamuś :)

nie wiem, czy napewno znalazlam wszystkie nowe mamusie, jesli nie to piszcie, a szybko sie poprawie:)

ileczka moglabys napisac na kiedy dokladnie masz termin???

reklama
Ewan To Ty już szykujesz miejsce dla dzidziołka :oWOW. Ja nawet o tym nie pomyślałam jeszcze. Myślałam, żeby zacząć od ok. 6 miesiąca. No ale u mnie zawsze wszystko zostaje na ostatnią chwile, z organizacją u mnie ciężko :laugh:

kasiek-przymierzam się do miejsca bo już jestem po remoncie. No i wymyśliłam, żeby nie przyzwyczajać maleństwa do sypialni rodziców, przejdę spać do pokoju bobaska. Postawię łóżeczko obok mojego spania i będę próbować od razu przyzwyczajać do tego pokoju i miejsca. Chcę uniknąć sypiania z rodzicami. A jak tatuś zechce do mamusi to będzie musiał się pofatygować :). Stopniowo jak będą coraz dłuższe momenty spania babaska to będę wracać do sypialni na caraz dłużej, zostawiając el. nianię.

Marthusia- bardzo chętnie bym to zrobiła, ale sama go nei znam:(
termin ostatniej miesiączki wskazuje na 7 lipca, natomiast wielkość dziecka- ze względu na moje długie cykle pozwala twIErdzić, że będzie to 4-5 dni później...
niezły pasztet:)
ale ja przyjmuję datę 7 lipca, bo to urodziny mojej Mamy- byłoby świetnie, gdyby na urodzinki dostała swojego pierwszego wnuka:))))

Od razu widać, że Martusia wróciła :)
Cieszę się, że wróciłaś i gratuluję córeczki ;D Bez Ciebie to już nie było to samo forum ;D

Ewan rozumiem :) Ależ Ty jesteś zapobiegliwa i przewidująca... Do głowy mi nie przyszło, że dzidzia sie może przyzwyczaić i później ciężko ją bedzie wykopsać ;) Dobrze że tu trafiłam bo czegoś się nauczę. Pozdrawiam wszystkich :)

no może się k@siek mylę z tym przyzwyczajaniem bobaska ale chyba coś w tym jest. JAk się przyzwyczai to może być ciężko. Wiesz, sobie nic nie kupuję bo już rozmiary inne więc tak oglądam różne babskowe drobiazgi i zbieram opinie...
w sumie to mamy prawie pół roku.....

Ale zleci szybko... Ostatnie 2,5 miesiaca zlecialo nie wiem kiedy. 2,5 miesiaca temu dowiedziałam sie ze jestem w ciazy a tu juz 4 miesiąc, niedługo półmetek.

reklama
Do góry