reklama
Ja od 28 mam rozwarcie obustronne z jednej strony na centymetr a z drugiej na opuszek. Założyli mi pessar i odpoczywamy czekamy ile sie da. Odrazu po tygodniu szyjka poleciała jeszcze 7 milimetrów ale od tego wybryki do teraz (32 jutro zaczynamy) nic się nie zmienia. Maly waży ok 1500 więc musi jeszcze trochę wytrzymać żeby wagę podnieść. Ale odpoczynek, leki dają rade i 2 cm da się uratować. Kiedyś słyszałam że powyżej 3 już nie można zatrzymać biegu zdarzeń ale gdy nie osiągnie się tych 3 cm to sytuacja jest do opanowaniaMam do was pytanie. Czy ktoś miał 34 tyg zgładzona szyjkę. I rozwarcie na 2 cm. Ile wytrzymaliscie ile ważyły wasze dzieci ??
figowa mama
Fanka BB :)
Specjalnie wyjelam karty z poprzednich ciaz,zeby sprawdzic :-) teraz mama 25tc rozwarcie wewnetrzne i szyjka miala w calosci 20mm trzy tygodnie temu. Mam szew na niej.
W drugiej mialam taka mama sytuacje tyle ze chodzilam z krazkiem pessara,a szyjka robila sie krotsza i krotsza. Niestety rozwarcia sie tez nie da cofnac.
W karcie mam zapisane,ze na wizycie 25.04 wtedy mialam 0,5 cm szyjki i rozwarcie 2-3 cm, a to byl 37 tydzien. Urodzilam dopiero miesiac pozniej, w 42 tygodniu. Tyle ze ciaza byla juz wysoka i ja sie jakos szczegolnie juz z tym rozwarciem nie oszczedzalam.
W szpitalu poxnalam dwie dziewczyny z rozwarciem 4 cm, slownie: cztery centymetry, ktore lezaly tygodniami!
Ale na serio lezaly w lozku szpitalnym.
Napisane na Picasso w aplikacji Forum BabyBoom
W drugiej mialam taka mama sytuacje tyle ze chodzilam z krazkiem pessara,a szyjka robila sie krotsza i krotsza. Niestety rozwarcia sie tez nie da cofnac.
W karcie mam zapisane,ze na wizycie 25.04 wtedy mialam 0,5 cm szyjki i rozwarcie 2-3 cm, a to byl 37 tydzien. Urodzilam dopiero miesiac pozniej, w 42 tygodniu. Tyle ze ciaza byla juz wysoka i ja sie jakos szczegolnie juz z tym rozwarciem nie oszczedzalam.
W szpitalu poxnalam dwie dziewczyny z rozwarciem 4 cm, slownie: cztery centymetry, ktore lezaly tygodniami!
Ale na serio lezaly w lozku szpitalnym.
figowa mama
Fanka BB :)
Najwazniejsze,zebys teraz czynnosci skurczowej nie miala. Odpoczywaj i nie zamartwiaj sie,choc wiem,jak to trudne.
Nie, nie ma takiej konieczności. Na pewno dostałaś leki i nakaz oszczędzania sie tak? Jeśli się powiększy a czynnosci skurczowych nie będziesz miała regularnej to Cie skieruje do szpitala żeby wyciszyć macice i przytrzymać dzidziusia jak najdłużej. Do póki wody płodowe nie zaczną odchodzić nie ma potrzeby wywoływania porodu bo Twoje dziecko jest bezpieczne.A jeżeli na następnej wizycie okaże się że rozwarcie poszerzylo się na 4 cm a nie ma skurczy czy wtedy jest konieczność wywołanie porodu ? Jak to wygląda ?
Ewa22r95
Początkująca w BB
Nie, nie ma takiej konieczności. Na pewno dostałaś leki i nakaz oszczędzania sie tak? Jeśli się powiększy a czynnosci skurczowych nie będziesz miała regularnej to Cie skieruje do szpitala żeby wyciszyć macice i przytrzymać dzidziusia jak najdłużej. Do póki wody płodowe nie zaczną odchodzić nie ma potrzeby wywoływania porodu bo Twoje dziecko jest bezpieczne.
reklama
Twój lekarz na pewno o tym wie tak?Tak dostałam ale brzuszek się stawia często lecz skurczy nie czuję
On na pewno wie co robi i skoro odrazu nie położył Cie do szpitala to znaczy że sytuacja jest jak najbardziej do opanowania głową do góry relaksuj sie i czekajcie jak najdłuzej