reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zespół antyfosfolipidowy

Agata850703

Zaciekawiona BB
Dziewczyny, zapewne temat już był, ale napisze jeszcze raz!
2 inseminacje nieudane za mną, wszystko ok ze mną i mężem. Lekarz zlecił mi badania odnośnie zespołu antyfosfolipidowego i trombofilii. I wizytę u immunologa. Czy któraś przez to przechodziła, jak wyglądają takie badania?

reklama
Hej, pobieranie krwi i za jakiś czas wyniki. Potem masz rozmowę z lekarzem i ocenia Twoje wyniki [emoji3] w zależności od nich bierzesz leki w ciąży.

2 inseminacje nieudane za mną, wszystko ok ze mną i mężem. Lekarz zlecił mi badania odnośnie zespołu antyfosfolipidowego i trombofilii. I wizytę u immunologa. Czy któraś przez to przechodziła, jak wyglądają takie badania?
Hej . Ja miałam robione badania - na swoj koszt , bo chciałam to zdobić sprawnie . Wyszła trombofilia . Mam 3 poronienia za sobą . Mi brali wymaz z policzka . Ogólnie cieszę się ze to tylko , a może aż ? Tromboflia … oczywiście leki podczas ciąży będą niezbędne . Acard w czasie starań , a heparyna od pozytywnego testu . Życzę wszystkiego dobrego

Hej . Ja miałam robione badania - na swoj koszt , bo chciałam to zdobić sprawnie . Wyszła trombofilia . Mam 3 poronienia za sobą . Mi brali wymaz z policzka . Ogólnie cieszę się ze to tylko , a może aż ? Tromboflia … oczywiście leki podczas ciąży będą niezbędne . Acard w czasie starań , a heparyna od pozytywnego testu . Życzę wszystkiego dobrego
Jaki jest koszt takich badań? Czy udało Ci się zajsc w ciążę? Ja jestem po 1 poronieniu i 2 nieudanych inseminacjach

Ja nie mam doświadczenia, ale Zosia Zborowska ma te choroby i zaszła w ciążę za pierwszym strzałem. Wcześniej jednak leczyła się na te przypadłości. Wyszukaj ja sobie na Instagramie.

Na zespół antyfosfolipidowy jest pobranie krwi - koszt to ok 400 zł. Ja tyle płaciłam w synevo.
Na trombofilie można albo z krwi albo wymaz z policzka. Dziewczyny wiem że zamawiają na TestDna i tam dostają zestaw do pobrania wymazu i taka próbkę odsyłają do badań.
Ja robiłam z krwi i też sporo zapłaciłam ale dokładnie nie pamiętam. Coś mi się kojarzy że też ok 400 zł.
Wiadomo jak wyjdzie to będziesz miała leki ale przynajmniej będziesz znała wroga :)

2 inseminacje nieudane za mną, wszystko ok ze mną i mężem. Lekarz zlecił mi badania odnośnie zespołu antyfosfolipidowego i trombofilii. I wizytę u immunologa. Czy któraś przez to
Jaki jest koszt takich badań? Czy udało Ci się zajsc w ciążę? Ja jestem po 1 poronieniu i 2 nieudanych inseminacjach
Robiłam badania na stronie www.testdna.pl . Tzn wykupiłam pakiet na tej stronie i pojechałam do najbliżej placówki , gdzie wykonali mi takie badanie . Koszt to był bodajże 500 zł , bo miałam jeszcze dodatkowo jakieś badania . Właśnie zerknęłam na stronie i koszt pakietu badań na trombofilie wynosi 370 zł . Jeżeli chodzi o ciąże to tak na prawdę od tamtej pory nie starałam się o dziecko , bo musiałam ogarnąć głowę po tych poronieniach . Minął rok jak dowiedziałam się o chorobie i dopiero teraz zaczęłam starania . To 1 miesiąc starać , ale nie sadze zeby coś było - bo i do seksu rzadko dochodziło , co prawda w 12 dniu cyklu , No ale nieważne . Wkleję Ci linka: Link do: ✅TROMBOFILIA wrodzona - Badanie genetyczne trombofilii - Sprawdź✅. Bardzo polecam takie badania , ponieważ jak się znajdzie źródło problemu , to j głowa spokojniejsza :)

A jeżeli chodzi o zespół antyfosfolipidowy , to byłam u hematologa , bo dostałam skiero od ginekologa . Pobrali krew i wyszły przeciwciała antykardiolipinowe ale już nie pamietam czy IGG czy IGM . W każdym razie Pani hematolog była bardzo mało konkretna i powiedziała, ze jej zdaniem ani heparyna ani Acard nie są wskazane przy takich wynikach . Zaczekam działać na własna rękę i po odebraniu wyników z DNA poszłam do ginekologa , który od razu powiedział ze leki są KONIECZNE .

reklama
Na zespół antyfosfolipidowy jest pobranie krwi - koszt to ok 400 zł. Ja tyle płaciłam w synevo.
Na trombofilie można albo z krwi albo wymaz z policzka. Dziewczyny wiem że zamawiają na TestDna i tam dostają zestaw do pobrania wymazu i taka próbkę odsyłają do badań.
Ja robiłam z krwi i też sporo zapłaciłam ale dokładnie nie pamiętam. Coś mi się kojarzy że też ok 400 zł.
Wiadomo jak wyjdzie to będziesz miała leki ale przynajmniej będziesz znała wroga :)
Dokładnie .

Do góry