reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Gosiulek - dziś lub jutro. Przy okazji powiem o operacji Gośki i może da mi skierowanie na usg brzuszka Hankowego - fakt, że ostatnio nie uskarża się, ale...

reklama
Samych pomyślnych wieści życzę Anawawka.
pamiętam że i ja miałąm śluz ale lekarz mówił że jest ok.Wiem że na wyniki wpływa nie tylko sam sluz.Jeśli reszta ok to raczej jest dobrze.

Ula Dziękuję. Jesteście wielkie.Jagody i odstawienie mleka pomogły.Dicoflor daję w dalszym ciągu i dziś dałam Ketotifen.Kiedyś lekarka nam dała jak powiedziałam że ma alergiczne kupki. Zobaczymy jaka będzie następna.Wczoraj już było dobrze:-)

W posiewie mam napisane, że "wynik badania bakteriologicznego nie sugeruje infekcji, tylko zanieczyszczenie próbki przy pobieraniu" także na to wygląda, że byłam niedokładna z myciem Hanki lub nocnika,,,,:zawstydzona/y:

anawawka ale taki opis przy posiewie kału czy moczu ?
każde labolatorium pisze po swojemu, ja dziś idę odebrać ogólne moczu Alutki, mam nadzieje, że nie wyjdą bakterie :/

Alę wczoraj pogryzły komary w żłobie, jeden w powiekę. wczoaj powieka byla troche spuchnięta, a dziś rano prawie oka nie było widac :)
Biedna Alutka, straszne ma duże odczyny po ugryzieniach. Podeszłam do lekarza zapytać co dawać i przy okazji pokazałam wyniki posiewu kupy (wyszły nam tam grzyby).
Na ugryzienie mam dawać Clemastinum przez 3 dni, a na te grzybki Neostatynę.

Agrafka - w moczu , ogólnym śluz wyszedł, a ten opis pochodził z poosiewu moczu. W kale żadnych bakterii i wirusów nie wyhodowano.

to dziwny ten opis z posiewu, bo sugeruje że jest wszystko ok, chociaż na 100% nie wiadomo :)
u mnie w takiej sytuacji było napisane, ze jest mieszana flora bakteryjna - podejrzenie nieprawidlowego pobrania probki i zalecane powtórzenie badania.

reklama
Do góry