reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdrowie Naszych Dzieci

reklama
Priscilla ten lek Pulmicort to lek do dlugotrwalego stosowania przy astmie oskrzelowej :confused: a u was na gardlo jest zalecany :confused: nie znam sie na tym kochana wiec Ci nic nie moge poradzic.:-( Zycze szybkiego powrotu do zdrowka.

Priscilla a z jakiego wskazania dostałaś pulmicort dla małej? To lek p-zapalny stosowany przy stanach spastycznych oskrzeli i astmie też. Porozmawiaj z lekarzem o tym ciężkim oddechu a póki co spróbuj trochę obnizyć temperaturę w pokoju małej. Lepiej przykryć i częściej chodzić okrywać dziecko, bo w temp. ok. 20 tu st. lepiej się śpi.

Dostalysmy Pulmicort na to zapalenie dolnych drog oddechowych. Nie wiem co tam dokladnie bylo, ale malej strasznie charczalo w piersiach. Balam sie, ze to zapalenie oskrzeli albo gorzej, ale lekarz potwierdzal, ze nie ma zmian w oskrzelach.
Potem bylo juz kilka dni spokoju, odstawilysmy leki i mala zaczela kaszlec, wiec znowu mialysmy do tego wrocic. Naprawde podziwiam mojego maluszka, ktory znosi te wstretne inhalacje. Mnie od razu od tego dusi ;-)

Aaaa.... A wiecie moze o co chodzi jak dziecko spi z otwarta buzia? Gdzies czytala, ze to zly objaw, tlkyo nie pamietam przy jakim schorzeniu.

Jesli dzieci spia z otwarta buzia,maja czeste infekcje drog oddechowych,charcza moze przyczyna tego byc przerosniety trzeci migdal.Warto to zbadac.Ale inna przyczyna moze tez byc wiotkosc krtani.
Dzielna masz coreczke kochana ze sie nie buntuje na te zabiegi medyczne,dzieci czesto nie znosza takich akcji i jest mega walka zeby cos im zapodac.Trzymama kciuki za poprawe.

Eh... Ona ma ciagle jeszcze problemy z tym swoim jezyczkiem czesto wysunietym. Odwiedzilam juz mase specjalistow, ale nic nie wyszlo. Teraz dochodzi jeszcze spanie z otwarta buzia (mam nadzieje, ze to tlyko w zwiazku z choroba) - juz mi sie nie chce nawet myslec czym moze byc to spowodowane :-(

reklama
u nas wszyscy zdrowi - chociaz podczas ferii maly mial goraczke przez 3 dni ( tyle mu z nart wypadlo niestety) a potem bylo juz dobrze :)

jezeli chodzi o pulmicort to jest on czesto zapisywany dzieciom podczas infekcji drug oddechowych ... i moj michal mial z tego inhalacje i kamila przy takim okropnym kaszlu ... i dzieci moich znajomych tez ... niestety jest to dosyc drogi lek ... ale jezeli chodzi o inhalacje to moja mala za nimi nie przepada ... czasami nawet przestaje oddychac zebym tylko to swinstwo z przed twarzy jej zabrala ...

Do góry