reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdrowie Naszych Dzieci

Woloszki - może Maksio po szczepieniu będzie mniej chorował. Ja mojej Karolci już nie zaszczepię, bo skończyła 5 lat i nie warto. Zresztą ona już mało choruje, a po ostatniej kuracji IRS-em jest spokój (odpukać). Nawet kataru nie ma.
Za to Kubka zaszczepię na pewno. Zobaczymy w przyszłości, czy było warto;-).

reklama
Woloszki Maksik bidulek! Oby szybko mu przeszło!

Wszystkim dzieciaczkom dużo zdrówka!!!

A moja Karolinka jak nie chorowała przez 9,5 miesiąca tak teraz się zaczęło, miesiąc temu miała trzydniówkę, a dziś zaczął się jej katarek :sick: Byłam u pediatry, na szczęście w płuckach nic nie wysłuchała, kazała dawać leki standardowe czyli wit.c, calcium, kropelki do noska i woda morska. Mam nadzieję że nic się jej nie rozwinie, a zaraził ją tatuś :wściekła/y: A te wszystkie specyfiki takie drogie :szok: a jak poważniejsza choroba to aż strach pomyśleć :baffled:

Tak Iza wsztsko jest strasznie drogie, jak Antek chorował i dostal antybiotk to za antybiotk zapłaciłam prawie 70 zł a do tego jeszcze witaminki itp. A wiadomo, ze na dziecko człowiek nie pożałuje...
Wszystkim duzo zdrówka zyczymy!
My zdrowi!!:-) :-) :-)

Tu w Austrii też tanio nie jest a w Niemczech leki dla dzieci uczących się są leki darmowe.Ja uważam,że dla dzieci i emerytów i rencistów leki powinny być darmowe.
Zdróweczka wszystkim.

Niestety, żeby chorować, to trzeba mieć zdrowie.

My też zdrowi, a w pracy wszyscy przeziębieni.
Czemu nie pójda na zwolnienie, tylko zarażaja wszystkich po kolei???!!! Dodam, że spokojnie mogli by iść, bo pracodawca pod tym względem jest ok.
Klasy w szkołach powoli zamykają bo np 5 dzieci tylko zdrowa. Szok normalnie.

Joaśka to na prawdę szok jak tylko 5cioro dzieci jest zdrowych na całą klasę.
Ja pamiętam jak chodziłam do zawodówki to zamykali szkołe bo nie było ciepło w niej i brakowało na opał.
Wtedy mieliśmy fajnie.

Joaska odnosnie tego pojscia na zwolnienie, to nie jest tak latwo. Moj maz jakis czas temu jak wszysyc w domu tak chorowali to tak kaszlal i mial katarzysko ze mial dosyc chodzil do 3 lekarzy zeby doiedziec sie co mu jest i zaden lekarz nie wyslal go na zwolnienie bo powiedzial ze na katar i kaszel sie nie dostaje chorobowego. Dodam ze mial ten kaszel 3 miesiace, byl nawet na przeswietleniu pluc no i nic nie wykazalo, jeden lekarz stwierdzil ze to od zgagi!!!!!!
No wiec wcale tak latwo nie jest :tak:

U nas raczej nie ma problemów z dostaniem L4, ale np. w mojej pracy nawet jak miałam grypę, to poszłam po tygodniu do pracy z wielkim kaszlem, bo roboty wszyscy mamy tyle, że nie ma kiedy chorować:baffled:. U nas to norma, że nawet chorzy tyrają:-p i rozsiewają bakcyle przy okazji. W ciąży chodziłam, ile się dało, dopiero potem machnęłam na pracę ręką, bo dziecko jest przecież najważniejsze. U mojego męża podobnie. Nie ma kto go zastąpić (choć podobno nie ma ludzi niezastąpionych) i niedawno chodził chory do pracy biorąc antybiotyki i mnóstwo innych specyfików. A za lekarstwa tylko dla siebie zapłacił wtedy 150 zł:szok:.

Co do lekow to szkoda gadac w tym miesiacu i w zeszlym wydalam tyle ze moglam ich zaszczepic na pneumokoki :-(
Na dodatek jeszcze dzis maz zaczal nazekac na bole miesni i glowy pewno dzieciaki go zarazily i znow kasiora sie rozejdzie :tak: Jeszcze mialam zamiar isc w przyszlym tyg do gina i wykupic zaszczyk a to tez wydatek :tak:
W naszych czasach to trzeba oszczedzac pieniazki na lekarstwa :tak: :tak: a nie na jakies przyjemnosci.

reklama
Do góry