reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie Naszych Dzieci

My meningo zostawiamy i prowadzimy dyskusje z pediatra o szczpienie WZW A.
A jaka szczepionka na pneumo szczepiliscie Jagode? MAks bedzie mial z tych tanszych okolo 100 zl a Majcik chyba to droga ale naszczescie tylko jedna dawke. :sorry2:

reklama
Jagodę właśnie szczepiliśmy tą za ok 100zł. Jedna dawka.
A na czym polega dyskusja nad WZW A?
To Wy chcecie, czy nie chcecie?

OO ta za 100 zl nam pediatra powiedzial ze dla Mai ona jest nie teges. Hmmm czeka mnie rozmowa ;-)
A miala moze goraczke po niej, bo nam wlansie lekarz powiedzial ze po tej szczepionce moze byc.
Dyskusja to za mocno napisalam ale caly czas sie zastanawiamy, a pani nas namawia :sorry2:

Mi coś świta, że w doustnej są żywe wirusy podawane :wściekła/y:
I potem dzieci przez jakiś czas je wydalają. Dlatego trzeba bardzo mocno pilnować higieny takiego szczepionego jeśli w domu jest jeszcze nie szczepione dziecko. Ta doustna jest chyba tańsza i dlatego jeszcze w użyciu. Ale nie dam sobie ręki uciąć za to co napisałam.

Ta doustna jest za friko, bo to obowiazkowa, a ta druga platna. W czwartek jade z Maksem na pneumo wiec sie dopytam. Juz zaczynam notowac zeby nie zapomniec :tak:

Ja nie szczepilam i nie bede.
Maksik mial w tamtym roku ospe, Maja nie zlapala. Wlasnie w przedszkolu znow jest ospa i czekam czy tym razem Maja zlapie, wlasnie przedchwila byla u mnie mama Emilki (blizniaczka) pokazac mi czy to ospa bo ona juz nie pamieta jak wyglada. No i sie okazuje ze Emilka chora, jej siostra Martyna i nasza Maja jak narazie zdrowa. Wiec nadal czekam czy sie zarazila :sorry2:

I ja musze Antosia na pneumo zaszczepić, na szczescie on mi nie choruje ale nigdy nic nie wiadomo jak chodzi do przedszkola.
Priscilla ja miałam na ospe szczepić ale po knsultacjach na razie odłożyłam to na później. Wiem, ze szczepionka nie uchroni na 100% ale na pewno załagodzi przebieg choroby i zapobiega ewentualnym powikłaniom. Ale dzieci tak do 5- 6 roku zycia łagodniej ospe przechodzą ( w wiekszości) i warto wstrzymać sie tak do 5 roku życia ze szczepieniem. Większość powikłan pojawia sie jak sie choruje w późniejszym wieku.

No i mamy łośpie (tak mowi Maja), narazie tylko na plecach z 7 kropek i na szyjce jedna, chcialabym zeby majcik przeszla ja tak samo jak Maksik. :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

Maks natomiast po szczepieniu, zaskakuje mnie jaki jest ostatnio dzielny, tylko powiedzial ałłł jak Pani mu wbila igle. U dentysty tez obylo sie bez panikowania. Oj rosnie mi chlopaczysko, zeby tylko byl bardziej odwazny :sorry2::sorry2::sorry2:
A no i nas mile zaskoczyla pani doktor, bo sie okazalo ze pneumo dzis kosztowalo tylko 58 zl :shocked2::shocked2::tak::tak:

reklama
Do góry