reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie Naszych Dzieci

reklama
U nas problem, Majcik nie trawi antybiotyku, odrazu wymiotuje go. nawet jej rozposcilismy w mleku, bo mozna, ale tez nie potrafi tego wypic.
Dzwonilam do lekarki dzis jej jak na zlosc nie ma :-:)-:)-:)-(Bede musial jechac do Warszawy po nowa recepte. Darek pojechal zobaczyc czy tu na miejscu w Legionowie przepisza jej cos innego. Pewnie bedzie chcial ja lekarka przebadac bi raczej nie przepisze tak bez zobaczenia dziecka. A niechcialabym jej wyciagac na dwor, sypie i wieje za oknem:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

wszystkie dawki zwrocila ? czy zaczelo sie po kilku dopiero ?
a Majka brala juz wczesniej taki antybiotyk ?
warto taka sytuacje zapisac w ksiazeczce zdrowia i karcie malej ... bo z czasem mozna zapomniec a po co sobie zycie utrudniac ... mam nadzieje ze uda sie wam to jakos zalatwic ... a moze wiyta domowa ? przychodnie panstwowe tez cos takiego chyba stosuja ?

Juz wszystko zaltwione. Majcik dostala antybiotyk ktory bez problemow wczesniej dostawala. Ten co nie mogla przelknac dostala pierwszy raz no i wpisze to do karty.
NIe musielismy jechac do lekarza, byla fajna lekarka u nas w osrodku i bez problemow sie z nia dogadalismy. :sorry2:

No my dzis po wizycie kontrolnej u lekarza. Dzieciaki zdrowe, Majcik ma jeszcze brac antybiotyk dwa dni, jakby mnie cos niepokoilo w jej oddychaniu to mam z nia jeszcze przyjechac. Maks zdrowy.
W marcu mam zglosic sie na zalegle szczepienie Maksa no i na badanie Majcika odnosnie jej anemii. Kurcze w szpitalu slabe wyniki wyszly ale wtedy byla chora i ordynator tlumaczyl ze infekcja moze byc przyczyna niskiego poziomu zelaza.
Wiec dzisiaj zagadalam z pediatra i kazala pojawic sie w marcu. Jak pomysle ze znow bedzie niski poziom to opadaja mi rece, ale ta gowniara nie tknie miesa, jak poczuje jakis inny smak zupy to koniec jedzenia. W przedszkolu jeszcze jakos pani Marysi udaje sie pomieszac ziemniaki z miesem i zje ale w domu nie chce wcale :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

No i przetrzymam dzieciaki jeszcze do konca tyg. :baffled::baffled: Chyba zwariowalam bo mnie wykanczaja psychicznie. No ale lepiej teraz posiedzic niz zeby zaraz cos zlapaly w przedszkolu.
Tak sie zastanawiam jak to jest jak rodzice pracuja, porazka. Jakbym pracowala teraz to nie wiem jakby to bylo przeciez choruja od stycznia na zmiane.

woloszki dobrze ze z maluchami juz lepiej ...
a wracajac do pracujacych rodzicow .... to ja wlasnie jestem na zwolnieniu ... Michal ma ostre zapalenie gardla ... przez caly weekend mial goraczke i nie udalo mi sie zejsc ponizej 38 st ... zazwyczaj 39-40 ... dzisiaj juz lepiej ... chociaz goraczka jeszcze jest - ale stan ogolny jest juz duzo lepszy ... jestem na zawolnieniu do srody a potem nie wiem ... powinnam wrocic do pracy bo sporo roboty mam a na dodatek moja opiekunka wywalila sie w piatek na spacerze i ma problem z reka ... ma naderwany miesien najprawdopodobniej ... zobaczymy czy przyjdzie w czwartek ...

reklama
Do góry