reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie Naszych Dzieci

No juz bylo w dzien lepiej ale w nocy moze spalismy ze dwie godziny go tak ciezko bylo. Plakala krecila sie kaszlala i tak w kolko noszenie pomagal dopoki nie polozylismy ja do lozeczka. Ale w dzien spala trzy razy i to powyzej godzinki (musiala odespac) zobaczymy jak bedzie dzisiaj w nocy jak narazie cisza.
Ale ze mna gorzej kaszle tak ze boje sie zebym pluc nie wyplula, nic mi nie pomaga zaden syrop, jakbym nie karmila to bym zaaplikowala sobie jakas ektra dawke leku a tak :-( A wizyte u lekarza mam dopiero w sobote.

reklama
Woloszki - dużo zdrówka dla Was wszystkich. Ja też mam kaszel od dwóch tygodni i nic mi nie pomagało, a wczoraj dzwoniłam do pediatry w sprawie wyników badań Karolinki i przy okazji spytałam, co mogę brać. Można pić różne syropy, te które nie są na bazie alkoholu. Ja kupiłam sobie wczoraj Flegaminę, ale w tabletkach i już widzę poprawę.

Zuzia Franek jak mial kaszelek i katarek to dostal od pediatry lek homeopatyczny na bazie alkoholu w trzy dni byl zdrowiutki :szok:
Zdziwilam sie ze mozna takim maluchom to serwowac...
Ja tez sie tym kurowalam i rewelka! Na wszelki wypadek skonsultowalam te decyzje z drugim pediatra bo cos mi sie wydawalo ze za wczesnie ale i ta powiedziala ze oki.
Na swoje dolegliwosci kaszlowe bralam Homeogene9,oscilococinum i syrop prawoslazowy. Flegamina tez jest super.Robcio jej wlasnie uzywa ;-)
Woloszki Duzo zdrowka.Trzymaj sie kobito i nie daj pladze wirusow!!!!

Kubuś od wczoraj wieczorem niestety też zaczął kaszleć, byliśmy dzisiaj u lekarza, osłuchowo czysto mam nadzieję że nie rozwinie się z tego nic wiecej

Woloszki, Zuzia trzymajcie sie dzielnie i nie dajcie sie!!! ale mi Was szkoda, naprawde, ja niecierpie byc chora, ostatnio tez sie czulam do bani i miłam ochotke sie położyc, a tu nic z tego, po podłodze za małą trzeba było biegać :-( masakra, wiec wspołczuje Wam. A i Kubusiowi tez dużo zdrówka życzę i to szybkiego!!!

No u nas juz sie troszke polepsza, nareszcie.
Ja biore tez syrop prawoslazowy ale nic mie nie pomaga. Te cholerstwo wisi mi tam gdzie w gardle i nie moge tego wykrztusic :zawstydzona/y: :zawstydzona/y:
Dzis wzielam lekarstwo Mai ktore kiedys przepisala nam jej lekarka na kaszelek, wlasnie taka ala flegamina w kropelkach Deflegmin, ale to swinstwo jest tak niedobre i slone ze rozrabiam je z woda :tak: no i troche mniej juz kaszle. Zobaczymy co powie nam lekarz w sobote.

Co się dzieje, że tyle dzieci choruje?! To chyba przez ta wstrętna pogodę.... Antek tez mi wczoraj zaczął kichać i kaszleć... Buba napisz proszę co za lek homeopatyczny dawałaś Frankowi, może i nam pomoże!

maarta L-52(przeziebinia i stany goroczkowe,kaszeli katar) na pol godziny przed karmieniem na lyzeczke wody 6-8 kropli kilka razy dziennie w razie poprawy ograniczac pomalu ilosc razy.Traumeels(przeciw zapalny) na pol godz przed jedzeniem jedna tabletke rozpuscic w 10-15 ml wody i podawac na lyzeczce 4 razy dziennie.Na kaszel po jedzeniu syrop prawoslazowy 4-5 razy dziennie po 5-7 ml ostatnia dawka nie pozniej niz o 17.lub flegamina dla niemowlat 3 razy po 5,5 ml.Po kazdej drzemce i przed karmieniem oklepywac przez okolo minute aby wydzielina nie splywala i nie doszlo do zapalenia ucha.Do nosa na noc Nasivin soft 0,01 po jednej kropli do kazdej dziurki przez maks trzy ,cztery dzi a w dzien masc majerankowa pod nos bez ograniczen.Po kapieli wieczornej pulmex baby(jesli maly nie reaguje zle na olejki eteryczne) na plecki przez trzy dni.
Takie zalecenie dostalismy od naszej lekarki i maly szybciutko w 3 dni sie wykurowal.

reklama
BUba spisujemy i wrazie czego skorzystamy:)))
My robilismy prawie tak samo tylko bez tego leku homeopatycznego i inny lek przeciw zapalny mielismy. :)))

Do góry