reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie Naszych Dzieci

reklama
Ja Maje zaszczepilam w czerwcu bodajze i byla szczepionka. MIalam fuksa. MOja sasiadka tez czeka z malym na szczepienie bo nie maja. Ja jeszcze nie ucieklam, ale rzadko tam bywam. Teraz zaliczylam tam z Maksem bilans i moze przepisze sie tam gdzie mamy wykupiony abonament. A w naglych przypadkach to bede wlasnie do nich jezdzic na pogotowie po 18.

ja nie chodze do panstwowej przychodni - bo po pierwsze jest tylko jedna na bardzo duza dzielnice, a po drugie co wynika z pierwszego dlugo sie czeka na wizyty ...
jak mi kilka razy powiedzieli ze najblizsza wizyta do pediatry za dwa dni ( a moj michal mial 40 st goraczki ) to wymieklam ; wiem ze moglam pchac sie bez kolejki - ale nie mialm ochoty sluchac tych bab siedzacych w poczekalni jak beda na mnie psioczyc - juz nie raz bylam tego swiadkiem ... nie rozumiem tych kobiet bo same przeciez sa matkami ...
od tego czasu leczymy sie prywatnie - musze jezdzic do innej dzielnicy ale dla mnie to nie problem - poza tym przysluguja mi wizyty domowe i jak tylko jest taka potrzeba to korzystam z tego

My tez nie korzystamy z panstwowej sluzby zdrowia.......,zbyt wiele przegiec i braku kommpetencji bylo z ich strony :wściekła/y: mnie chcieli operowac bo nie potrafili diagnozy silnych boli postawic a z Frankiem historie znacie....:-:)-:)-( gdyby nie szybka interwencja prywatnej sluzby zdrowia nie bylo by mnie wsrod kwietniowych mam....
Bedac pod opieka prywatnego zespolu medycznego,dostaje szczegolowe info na kazdy temat(przy urodzeniu malego dostalam taka kartke na caly rok co ,gdzie i kiedy szczepic(oczywiscie moge sama decydowac czy tak czy nie),badac,konsultowac.Mam gwarancje ze leki i szczepionki sa najlepsazej jakosci a badania rzadko sa przeklamane gdzyz oni bardzo dbaja o jakosc uslug czego nie mozna powiedziec o panstwowce.......Mam bezplatne wizyty domowe,hospitalizacje itp.A Klinike mam 5 min spacerkiem od domu.I powiem szczerze ze taniej nas to wychodzi niz ten pieprz.......ZUS :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

My mamy taki jeden z minimalnych pakietow wykupiony, maz ma darmowy z pracy a za nas placi w ramach promocji 80 zl miesiecznie bodajze. Prawie wszystko mamy w tym pakiecie, jedynie jakies powazniejsze rzeczy np jak Maks mial sciaganie napletka chirurgicznie to wtedy placilismy za to ale nie tam zadne kokosy. I wogole jak ide tam do lekarza to widac calkiem inne podejscie lekarza niz w naszej przechodni, chodz zdazaja sie jak wszedzie wyjatki. :-(

No tu jest inna kultura i ja chodzę do państwówki.W sumie kasy zdrowia tu wypaliły i sie super sprawdzają,dziwne że w PL nie dały rady.Wszystko mam na miejscu i miła obsługa,wizyty domowe bez problemu ja narzekać nie mam na co narazie.

My mamy abonamenty w Luxmedzie, ale tu kompetencja wiekszosci lekarzy tez pozostawia duzo do zyczenia :-(
A z Wika najchetniej chodze do PANSTWOWEJ medycyny rodzinnej, bo mamy tam superanckiego doktorka. Fakt, ze czasem trzeba poczekac, ale zna sie na swojej pracy i dzieki niemu wiemy ze mamy problemy z gospodarka wapienna itp, czego wiekszosc lekarzy nawet nigdy nie sprawdza.

No wlasnie jak sie trafi na super lekarza to nie wiadomo ile by sie czekalo na wizyte to wiesz ze zawsze warto.
A obecna nasz Pania lekarz M.z panstwowej sluzby niby tak wszysycy polecaja ale ja nie jestem z niej zadowolona.

woloszki niestety tak to juz jest - kazdy ma inne wymagania i to co jednemu odpowiada inny nie akceptuje ... tak jest z lekarzami, produktami, uslugami ...

ja np. mam taka pania laryngolog z ktorej 2 moich znajomych jest bardzo niezadowolonych i zmienilai ja ... a ja ja bardzo chwale :)

a pediatre w panstwowce tez mialam super ale nie bede z dzieckiem goraczkujacym 2 dni czekac ... dlatego chodzimy prywatnie - ja mam z pracy za free ale za rodzine dodatkowo place co miesiac ...

reklama
Do góry