reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdrowie naszych dzieci/opieka nad maluszkami

Mi się pomysł też podoba. Poczekam aż Szymonek będzie większy, to weźmimy kąpiel w trójkę - mamy wielkie jakuzzi. jest tak duża że zmieściłyby się tam 5-6 osób (przetestowana na 5 osobach:-D:-D) a na razie pomysł jest niewykonalny, bo tam potrzebne są hektolitry wody (po kilku razach bankrucja bankowa-ale to był kaprys poprzedniego właściciela) .
My kąpiemy się pod prysznicem, chyba że szybciej zrobimy drugą łazienkę, bo tam będę miała małą wannę

reklama
Dziewczyny potrzebuję opinii. Ostatnio wpadłam na pomysł aby maluszka kąpać razem ze sobą w dużej wannie .

kerry czytałam troszke o takich wspólnych kapielach ...sa bardzo pozytywne dla maluszka i dla rodziców ..bo jeszcze bardziej spajają więzi :tak:odprężaja
Poza tym kapiele z maluchem rocznym ...2- letnim ... uczą że nagośc to nic złego i wstydliwego dla rodziców ....czyli całej rodziny

jeżeli chodzi o wspólne kapiele to robiłam to z Zuzia jak była malutka, SUPER sprawa, niestety ani Filiek ani Ritka juz nie moga powygłupiać sie z mama bo mamy tylko prysznic!:sorry2:

Dobry pomysł, też rozważałam kąpiel w dużej wannie, ale nie z Ami, bo myślałam, że może na to za wcześnie, z małej wanieniki wylewa się woda, gdy "pływa" nasze maleństwo, więc chyba dziś będzie kapała się z mamusią w dużej wannie :tak:

Ja jak byłam mała też kąpałam się z rodzicami, a najlepsze było (znam z opowieści), jak kąpałam się z tatą, on miała slipki na sobie, a ja po kąpieli powiedziałam Mamie :"Mamusiu tata to chyba zrobił kupę w majtki, bo ma pełno" hehehehe:-D:-D:-D:-D

Kerry - my jesteśmy już po badaniu słuchu w klinice otolaryngologii. Wiem, że Ciebie też to czeka. Badanie wygląda tak samo jak w szpitalu tyle, że aparat sprzeżony jest z komputerem. Wyszło ok, ale jeszcze za pół roku mamy przyjechać do kontroli. Trzymam kciuki za Twojego Małego.

Co do ssania paluszków to oczywiście są one NAJSMACZNIEJSZE, oczywiście pieluszka też idzie w ruch jak jej podam, no cóż taki etap w rozwoju,same zobaczcie jak niunia smacznie je Zosia 1mc 005.JPG

reklama
Wezwałam dziś lekarza, bo niby już lepiej, Ami gorączka spadła, ale...pokazała się wysypka, zaczęła się wczoraj wieczorem od główki i za uszkami, a dziś pojawiła się na pleckach, nóżkach i brzuszku...lekarz przyjechał, obejrzał i okazało się, że to zwykła trzydniówka, która właśnie w ten sposób się objawia, najpier temp. od 2 do 3 dni, potem marudność i na końcu wysypka, ufffffff...mamy już to za sobą...hmmmm...a ja myślałam, że ten płacz to z dziąsełek, ale głupiutka jestem, tak się pomylić :zawstydzona/y:

Do góry