reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych dzieci/opieka nad maluszkami

Mi się pomysł też podoba. Poczekam aż Szymonek będzie większy, to weźmimy kąpiel w trójkę - mamy wielkie jakuzzi. jest tak duża że zmieściłyby się tam 5-6 osób (przetestowana na 5 osobach:-D:-D) a na razie pomysł jest niewykonalny, bo tam potrzebne są hektolitry wody (po kilku razach bankrucja bankowa-ale to był kaprys poprzedniego właściciela) .
My kąpiemy się pod prysznicem, chyba że szybciej zrobimy drugą łazienkę, bo tam będę miała małą wannę

reklama
Dziewczyny potrzebuję opinii. Ostatnio wpadłam na pomysł aby maluszka kąpać razem ze sobą w dużej wannie .

kerry czytałam troszke o takich wspólnych kapielach ...sa bardzo pozytywne dla maluszka i dla rodziców ..bo jeszcze bardziej spajają więzi :tak:odprężaja
Poza tym kapiele z maluchem rocznym ...2- letnim ... uczą że nagośc to nic złego i wstydliwego dla rodziców ....czyli całej rodziny

jeżeli chodzi o wspólne kapiele to robiłam to z Zuzia jak była malutka, SUPER sprawa, niestety ani Filiek ani Ritka juz nie moga powygłupiać sie z mama bo mamy tylko prysznic!:sorry2:

Dobry pomysł, też rozważałam kąpiel w dużej wannie, ale nie z Ami, bo myślałam, że może na to za wcześnie, z małej wanieniki wylewa się woda, gdy "pływa" nasze maleństwo, więc chyba dziś będzie kapała się z mamusią w dużej wannie :tak:

Ja jak byłam mała też kąpałam się z rodzicami, a najlepsze było (znam z opowieści), jak kąpałam się z tatą, on miała slipki na sobie, a ja po kąpieli powiedziałam Mamie :"Mamusiu tata to chyba zrobił kupę w majtki, bo ma pełno" hehehehe:-D:-D:-D:-D

Kerry - my jesteśmy już po badaniu słuchu w klinice otolaryngologii. Wiem, że Ciebie też to czeka. Badanie wygląda tak samo jak w szpitalu tyle, że aparat sprzeżony jest z komputerem. Wyszło ok, ale jeszcze za pół roku mamy przyjechać do kontroli. Trzymam kciuki za Twojego Małego.

Co do ssania paluszków to oczywiście są one NAJSMACZNIEJSZE, oczywiście pieluszka też idzie w ruch jak jej podam, no cóż taki etap w rozwoju,same zobaczcie jak niunia smacznie je Zosia 1mc 005.JPG

reklama
Wezwałam dziś lekarza, bo niby już lepiej, Ami gorączka spadła, ale...pokazała się wysypka, zaczęła się wczoraj wieczorem od główki i za uszkami, a dziś pojawiła się na pleckach, nóżkach i brzuszku...lekarz przyjechał, obejrzał i okazało się, że to zwykła trzydniówka, która właśnie w ten sposób się objawia, najpier temp. od 2 do 3 dni, potem marudność i na końcu wysypka, ufffffff...mamy już to za sobą...hmmmm...a ja myślałam, że ten płacz to z dziąsełek, ale głupiutka jestem, tak się pomylić :zawstydzona/y:

Do góry